Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT 47: Duwtje

door | 21 november 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

duwtje, karate, zwarte band

Duwtje ~ 1) Duw 2) Por 3) Stoot 4) Stootje 5) Zet

duwtje, karate, zwarte band

Na mijn zwarte band examen in 2010


Soms krijg je van het toeval een duwtje in de goede richting. Mij gebeurde dat in 2003 toen ik mijn vroegere karateleraar tegenkwam in de bus. Groot toeval, want hoe groot is de kans dat je iemand tegenkomt in dezelfde bus?
Ik zag hem binnenkomen en voelde me even ongemakkelijk. Ik vroeg me af of ik hem moest aanspreken of niet. En uiteindelijk deed ik dat toch. Iets gaf me dat duwtje zelfvertrouwen om mijn mond open te doen: “Hallo M. ken je me nog?”
Hij draaide zich om en keek. “Jaha”, zei hij, “jij bent Martha.” We raakten aan de praat over wat we deden en hij nodigde me uiteindelijk uit om samen met hem mee te lopen naar zijn huis. “R. zal het hartstikke leuk vinden om je weer eens te zien.” Ik slikte en werd weer nerveus. Maar ik liep mee.
“Kijk eens wie ik in de bus vond!” riep mijn karateleraar tegen zijn vrouw R. toen we binnenkwamen. Mijn nervositeit was voor niets geweest want ook R. vond het leuk om me weer te zien. Ik kreeg thee en een koekje en we praatten verder over hoe het ons was vergaan. Aan het einde van de middag liet ik mijn e-mailadres achter en ik liep naar mijn moeder toe die een kilometer verderop woont.

In 2006 gaf het toeval mij weer een duwtje.

Mijn moeder belde dat M. bij haar was geweest omdat hij had geprobeerd mij via mijn e-mailadres te bereiken maar het was hem niet gelukt: ik reageerde niet op mijn mail. Dat kwam omdat ik mijn e-mailadres had veranderd. Maar ik reageerde op mijn e-mail en hielp met het redigeren van een boek waar ik het al eerder over gehad heb. Ik deed toen een keer mee met een groetceremonie van het iaido (de nobele kunst van het zwaardtrekken).
Er kriebelde iets. Toeval? Het duwtje? Ik weet het niet, maar ik zei:

Dit is wat ik gemist heb al die jaren! Ik wil weer karate gaan doen als jullie me hebben willen.

M. keek me aan en ik kreeg de mooiste reactie die ik ooit gehad heb van iemand: hij rende naar beneden en riep naar zijn vrouw: R! Martha wil weer karate gaan doen bij ons!”
Het is ook het mooiste duwtje dat ik tot nu toe gehad heb.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Lucia

  Hartverwarmend verhaal. Zeker ook met het beeld van M. & R. in gedachten :).

  Antwoord
  • Martha

   Dank je wel Lucia :). Lief van je.

   Antwoord
 2. anna

  Super!!!

  Antwoord
 3. Cin

  Een superduw!

  Antwoord
 4. carel

  mooi verhaal, heerlijk duwtje

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest