WhatsApp
Telefoon

Huppeldepup ~ #WOT deel 49

door | 06 december 2018 | WOT | 3 reacties

huppeldepup puppy

Huppeldepup ~ 1) dinges 2) hoe-heet-het


Meneer Huppeldepup was het allang zat. Zijn naam werd steeds maar gebruikt als mensen niet meer wisten hoe iemand heette. Mevrouw Dinges zat tegen over hem en was evenmin blij. Ook haar naam werd misbruikt als mensen niet op de naam konden komen van een ding. Ze keken elkaar aan. Een van de twee moest toch een keer spreken. Hoe-heet-het lag in zijn mandje en gromde zijn tanden bloot.
“Het is de hoogste tijd,” zei Hans Huppeldepup tegen Inge Dinges. “We moeten er de mensen laten weten dat ze niet meer met onze namen mogen spotten.”
“Ja,” antwoordde Inge Dinges, “maar hoe dan?”
“Grrrr,” klonk het vanuit de mand.
“Misschien kunnen we…” Hans maakte de zin niet af.
Het bleef lang stil. Huppeldepup en Dinges kwamen niet verder met hun plannen. Het was ook zo makkelijk om deze woorden te gebruiken voor als je het even niet weet. En hoe zouden zij met z’n tweeën al die mensen moeten afleren dat ze ‘huppeldepup’ en ‘dinges’ zouden gebruiken.

Huppeldepup legde zich erbij neer

“We kunnen het niet veranderen, Inge.”
Inge zuchtte: “Ik ben er bang voor. Het is allemaal zo makkelijk.”
Hoe-heet-het jankte stilletjes voor zich uit in zijn mandje.
“We moesten maar eens gaan,” zei Inge, “We kunnen hier niet meer blijven.”
Huppeldepup en Dinges stonden op. “Kom, hoe-heet-het!” riep Inge. De witte shih tzu sprong op. “We gaan een blokje om.”
Gebruik jij wel eens het woord huppeldepup als je het even niet meer weet of heb je een ander woord voor dat soort gelegenheden? Of heb jij hele andere associaties met dit woord? Denk jij misschien aan een huppelende puppy? Ik lees het allemaal weer graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest