Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Kerstverhalen editie 2020

door | 08 december 2020 | Verhalen | 4 reacties

Vorig jaar had ik de ambitie om 24 kerstverhalen te mogen publiceren op mijn blog. Ik kreeg zeven prachtige verhalen die ik op Eerste Kerstdag voorbij liet komen. In deze derde editie hoop ik opnieuw op 24 verhalen: 12 voor Eerste en 12 voor Tweede Kerstdag. Ik plaats jouw kerstverhaal op mijn blog tussen 9:00 en 20:00 (de eerste verschijnt om negen uur ‘s morgens, de laatste om 20:00 ‘s avonds). In de eerste editie vroeg ik verhalen over het kerstdiner, vorig jaar had ik een aantal opdrachten bedacht rondom het thema Kerst. Dit jaar heb ik weer wat anders bedacht.

Dit is de verhaalsetting. Het idee is dat je het afmaakt zoals jij het wil.

Samen met een geliefde of een geliefd familielid vier je Kerst in een huisje op een afgelegen plek. In de wijde omtrek is er niemand anders dan alleen jullie twee. Je geliefde heeft een adventskalender meegenomen. Iedere keer als je ernaar kijkt, lopen de rillingen over je rug. Er is iets met dat ding. En dan is je geliefde ineens verdwenen. Je kijkt naar de kalender en je schrikt.

Wat er met die adventskalender is, mag je helemaal zelf bepalen. Maak het verhaal af en verzin iets moois om het in kerstsfeer af te maken (en laat ons een beetje griezelen).

Je verhaal moet tenminste 300 woorden en mag maximaal 2000 woorden bevatten. Als je zelf een blog hebt, laat mij dit dan weten dan zal ik naar jouw blog linken. Wil je niet dat je naam gepubliceerd wordt, laat me dat dan even weten. Ik behoud me het recht voor om je tekst te redigeren of niet te plaatsen als ik deze niet passend vind voor mijn blog (lees: houd het netjes). Stuur je verhaal voor 21 december 2020 naar mij op via onderstaand formulier, zodat ik nog tijd heb om ernaar te kijken en het in te plannen. Mail je verhaal naar mijn e-mailadres.

Op 24 december plaats ik een schema met de links naar de verhalen, die op het tijdstip van plaatsing gaan werken, zodat je weet wanneer jouw verhaal aan de beurt is.

Ik hoop dat jullie gezellig mee doen met de derde editie van deze kerstverhalen schrijfopdracht!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Io Merola

  Wauw, wat een inspirerend idee! Ik doe zeker mee!

  Antwoord
  • Martha

   Dat is echt tof! Helemaal blij mee 😀

   Antwoord
 2. Kim de Oude

  Goedemorgen, goed idee maar jammer dat het onderwerp vastligt.

  Antwoord
 3. Ali Molenaar

  Ik heb een verhaal gemaild. Was weer ontzettend leuk om te doen. Ik heb wel een beetje vrijheid genomen met het onderwerp.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest