Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

En de Liebster Award goes to….

door | 08 september 2013 | Bloggen, Overige | 6 reacties

datum

Martha! Wow, dank je dank je Laura. Echt lief van je om mij te nomineren voor de Liebsteraward. En ik accepteer in dankbaarheid. Ik wil graag mijn moeder bedanken en verder euh… *zoekt naar bedankbriefje*…. O, is het niet zo’n nominatie. Ok, dan ga ik eens op je blog kijken wat de bedoeling is.
De Liebster Award is een prijs voor mensen met minder dan tweehonderd volgers op social media. Maar ook ik zit daar overheen. Maar dat mag de pret niet drukken.

Wat is dan precies de bedoeling van die Liebster Award?

Laura heeft voor mij elf vragen verzonnen die ik mag beantwoorden. Dan mag ik op mijn beurt elf vragen verzinnen en elf bloggers nomineren.
Ik zal eerst eens vertellen waaarom Laura mij genomineerd heeft:

Drs Pee: gewoon omdat zij zij is, en zo heerlijk open en eerlijk schrijft!

Ik voel me gevleid. Goed, dan nu de vragen beantwoorden.

De vragen

1 Waarom ben jij gaan bloggen?
Ik vind het leuk om verhalen te schrijven. Vroeger deed ik dat in mijn dagboek en in een opschrijfboekje. Ik schreef ook altijd graag opstellen op school. Zo jammer dat je op de middelbare school geen verhalen meer mag schrijven. Dan moet je ineens betogen, beschouwen en informeren. Of, zoals Multatuli zei:

Ik zou graag levend schrijven, maar ik heb schoolgegaan

2 Wat vind je zo leuk aan bloggen?
Ik vind het leuk om te bloggen, omdat ik mijn verhalen nu ook kan laten lezen aan anderen. Daarnaast heeft schrijven een therapeutische werking voor mij. Ik kan hier dingen delen om ze op een rijtje te zetten voor mijzelf. Ik kan hier ook mensen verder helpen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik, tenminste, dat hoop ik.
3 Waarover zou je graag nog eens willen bloggen, maar durf je (nog) niet zo goed?
Eigenlijk durf ik bijna overal over te bloggen. Maar toch zijn er nog wat dingen die ik privé houd. Toegegeven, het is niet veel, maar sommige dingen zijn te persoonlijk.
4 Wat is je favoriete blogpost van jezelf? En waarom?
Mijn favoriete blogpost is de post waarin ik applaus kreeg tijdens een presentatie in Seats2Meet in Utrecht. Wat was ik ontzettend ontroerd en wat voelde de erkenning ontzettend goed.
5 Als je kon toveren, welke 3 dingen zou je dan in de wereld veranderen?
Eigenlijk heb ik maar een wens: dat iedereen elkaar respecteert op school en dat iedereen daardoor een fijne schoolperiode kan hebben, zonder gepest te worden. Gepest worden tijdens je jeugd en puberteit vormt je. Je neemt het mee tot ver na je twintigjes. Het tast je vertrouwen in de mensen aan en je vermogen om lief te hebben, vanwege de muurtjes die je om je heen bouwt. Ik heb dus echt maar één wens: pesten de wereld uit.
6 Hoe maak jij de wereld een beetje mooier?
Ik ben inmiddels langzaamaan begonnen om alleen maar vegetarisch vlees te eten, je weet wel, van Valess en zo. Al die verhalen over plofkippen en koeien en varkens die nog met de mest aan het lijf hangen hebben mijn hang naar vlees behoorlijk verpest. Dus door geen vlees meer te eten, is mijn CO2-voetafdruk kleiner geworden. Zo draag ik mijn steentje bij.
7 Wat is je favoriete vakantieland?
Twee jaar geleden ben ik verliefd geworden op Noorwegen. Wat is dat een onwijs mooi land! De steden boeien me niet zo, maar de grootsheid en het onverwachte van de natuur daar… Ik kan het bijna niet beschrijven. Poging: iedere bocht die de bus maakte en iedere fjord die we overstaken gaf mij een ander uitzicht op een berg, een waterval, een bos, een woestkolkende rivier of een elandenroedel. Ik kan me heel goed voorstellen dat men vroeger dacht dat er trollen leefden.
8 Welke blogger(s) zie jij als jouw voorbeeld?
Mijn voorbeelden: Elja Daae (spreek uit ‘doo’), Raymond Snijders en Irene van Putten zijn mijn voorbeelden. Zij bloggen alledrie over verschillende dingen: Elja over leven als een expat, Raymond over zijn werk als informatiespecialist en Irene over haar leven. Alledrie hebben ze een andere stijl die ik heel fijn vind om te lezen. En bij alledrie vind ik een lach en een traan. (Hoewel, bij Raymond de tranen wat minder aanwezig zijn ;-)).
9 Wat zou je graag nog eens willen doen?
Ik zou zo graag nog eens het noorderlicht zien op de poolcirkel, de Koningsvallei in Egypte zien en motor leren rijden.
10 Wat is je lievelingsvoorwerp uit je huis?
Dat is zonder twijfel mijn bed. Wij hebben een innige relatie met elkaar. Iedere ochtend heeft hij moeite om me te laten gaan.
11 Waarom zou iedereen jouw blog moeten gaan lezen?
Niemand is verplicht mijn blog te lezen, dus ‘moeten’ vind ik een groot woord. Ik vind het wel ontzettend leuk als mensen mijn blog willen lezen. Ik hoop dat mensen herkenning vinden en een lach en een traan. En ik hoop dat mijn lezers zich welkom voelen op mijn blog.

En nu mag ik mensen nomineren

Dat is leuk. In willekeurige volgorde:
1. Nombelina. Zij maakt superlekkere hapjes en is ook een oud-collega van mij. Zit je verlegen om een lekker recept dan kun je bij haar eens te rade gaan.
2. Studiegenoot en dichter Hendrik-Jan de Wit. Omdat hij in zijn gedichten de prachtigste dingen beschrijft, maar ook omdat hij zo’n enorm belezen persoonlijkheid is.
3. Eelco Martens. Omdat hij zo open en eerlijk is en vanwege zijn blijdschap met de kleine dingen  in het leven.
4. Rosalie met haar blog The smell of a crayon omdat ze zo’n leuke spontane meid is, met leuke muziek- en fotoblogs.
5. Iris, de dochter van Linda Kwakernaat. Vanwege haar mooie boekrecensies. Deze site is wel in het Engels, maar dat zie ik dan maar door de ogen ;).
6. Evelyne Hermans. Omdat ze van die mooie verhalen schrijft.
7. Carel de Mari vanwege zijn inspirerende #WOT’s en leuke 120-woorden stukjes die vaak samenvallen.
8. Blogtrommel. De verzamelplaats voor bloggers met tips en tricks.
9. Cindy Stegink.  Vanwege haar fictie en non-fictie die beiden even heerlijk zijn om te lezen.
10. Michelle van Dijk. Om haar altijd rake verhalen en omdat zij geen blad voor de mond neemt. En ook zij is een bloggende studiegenoot.
11. Astrid Habraken-van Esdonk. Ook zij is een expat. Momenteel is ze in Duitsland en daar blogt ze over haar leven en haar werk. En ook zij is een studiegenote. En omdat ik vind dat zij vaker zou mogen bloggen.
Overigens: je bent niet verplicht, maar het is wel leuk als je het doet. Neem er de tijd voor. Ik ben er bijna tweeëneenhalf uur mee bezig geweest.

De vragen voor de genomineerden

 1. Waarom ben je gaan bloggen?
 2. Wat vind je leuk aan bloggen?
 3. Wat is je favoriete blogpost en waarom?
 4. Waar komt jouw inspiratie vandaan?
 5. Op welke stad werd je spontaan verliefd toen je die bezocht?
 6. Welk boek heb je steeds opnieuw gelezen omdat je het zo mooi of spannend vond? En waarom?
 7. Wat is je favoriete voorwerp in huis?
 8. Heb je een tip voor andere bloggers?
 9. Wat is jouw meest positieve karaktereigenschap?
 10. Hoe vaak blog je?
 11. Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

Zo. Dit zijn de vragen voor de genomineerde bloggers. Veel plezier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. carel

  dank je wel voor de nomintie. Ik ga nu eeerst op vakantie maar daarna pak ik de handschoen op (als ik het niet vergeet, ben ook de jongste niet meer) 😉

  Antwoord
  • Martha

   Fijne vakantie! En neem je tijd hoor :).

   Antwoord
 2. Cin

  Hartelijk dankjewel! Ik ben verrast en vereerd.
  Ik heb mij even in de ‘regels’ verdiept en gezien dat het voor mij erg lastig wordt om nog nieuwe mensen te nomineren. Dat zullen dus of dubbele nominaties worden of een stuk minder dan de voorgestelde elf.Maar daar ga ik nog even over nadenken.

  Antwoord
 3. Irene

  Zeg, ik moest drie keer knipperen met m’n ogen toen ik las uw voorbeeld te zijn… Wat een eer. Wauw. Mijn dag is weer helemaal goed! Dank je wel, daarvoor!! 🙂

  Antwoord
 4. sharp ben

  Zo, wat een eer om tussen dit gezelschap te staan… Ik ha er binnenkort mee aan de slag!

  Antwoord
 5. Astrid

  ‘Omdat ik vind dat ze vaker zou mogen bloggen’ nomineer je mij. Dat vat ik als positief op (dat je graag meer van mij wil lezen ;)) en daarom alleen al wil ik graag de vragen beantwoorden. Alleen die 11 andere bloggers… Als ik eerlijk ben volg ik niet eens 11 blogs. Ik ga er dus nog eens rustig over nadenken!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Liebster award | Met een wetenschapper de Duitstalige wereld in - […] werd ik door Drspee genomineerd voor een Liebster-award. Een eer – althans zo vat ik het op. Mvr. P.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest