WhatsApp
Telefoon

#WOT 36: Held

door | 05 september 2013 | Overige, WOT | 6 reacties

moeder, held

Held ~ 1) Aas 2) Bekende personen en groepen 3) Dapper man 4) Dapper strijder 5) Dapper persoon 6) Dapper krijgsman 7) Dappere krijgsman 8) Dappere strijder 9) Dappere persoon 10) Dappere man 11) Durfal 12) Dapper iemand 13) Dapper (hoofd)persoon (crypt.) 14) De hoofdpersoon is geen angsthaas (crypt.) 15) Flinke man 16) Gevierd iemand 17) Gevierde man

Mijn held is geen held, maar een heldin. Mijn heldin is namelijk mijn moeder. Mijn moeder is een onwijs lieve vrouw, die haar liefde voor mij en mijn zusje laat zien door dingen voor ons te doen. Wij zijn geen familie die om de haverklap roept dat we van elkaar houden. Dat zijn maar woorden. Mijn moeder doet dingen.
Mijn moeder en ik in Zweden
Zo komt ze naar me toe als ik het zwaar heb. Toen ik een paar maanden geleden mijn bed had ondergekotst was ze er om de boel op te ruimen, terwijl ik ziek zwak en misselijk over de bank hing als een slappe vaatdoek.
En  ze is er ook als je helemaal in de put zit, zoals ik vorige week donderdag toen ik zo boos was op KPMG. En straks, als ik op 20 september word geopereerd, is ze er om ‘s ochtends met me mee te gaan naar het ziekenhuis. Ze zal wachten tot ik uit de operatiekamer kom en tot ik vanaf de uitslaapzaal naar mijn kamer wordt gebracht. Al die tijd is ze in de buurt en dat vind ik een heel veilig gevoel.
Na mijn operatie zal mijn moeder een week lang voor mij zorgen, zorgen dat ik mijn vier theelepeltjes yoghurt op tijd krijg en mijn bouillonnetje naar binnen werk. Ze zal mijn voedsel pureren alsof ik nog een baby ben en ze zal mijn boodschapjes gaan doen, omdat ik de komende zes weken niets mag tillen.
Mijn moeder is mijn financieel adviseur, mijn boekhouder, mijn mantelzorger, mijn held, maar bovenal: mijn moeder.
Bedankt mam!
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

  • Martha

   Tnx. 😀
   Herkenbaar als moeder of als dochter of als allebei 😉

   Antwoord
 1. Liesbeth

  Heerlijk om zo’n moeder te hebben!

  Antwoord
 2. Carel

  en ten tweede male vandaag onder een blog: mooi eerbetoon

  Antwoord
 3. Margreet Pielage

  Wat zijn er gelukkig veel Goede Moeders!! Geniet nog van elkaar!
  En sterkte voor de komende tijd!
  http://wp.me/p2ldaD-2ya

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest