Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Liefde ~ #WOT deel 1

door | 04 januari 2018 | WOT | 8 reacties

Je bent de liefde waard

Liefde ~ 1) Affectie 2) Amor 3) Belangstelling 4) Blijk van genegenheid 5) Diepe genegenheid 6) Elkaar lief hebben 7) Gehechtheid 8) Genegenheid 9) Hoofddeugden van Lao Tse 10) Innigheid 11) Min 12) Nauwe verwantschap 13) Neiging 14) Passie 15) Sterk gevoel 16) Sterke genegenheid 17) Toewijding 18) Vlam 19) Warme genegenheid 20) Warme toegenegenheid


Laten we het nieuw jaar eens mooi beginnen met enorm veel liefde. Voor elkaar, voor de wereld, maar voornamelijk: voor onszelf. Dat is best wel egoïstisch. Liefde voor je zelf. Hoezo?
Oke, kijk eens even naar deze tweet:


In deze tweet zien we een klein kind dat steeds maar probeert om de beste te zijn. Probeert. Want echt lukken, wil het niet. Hij is als de pestkop van het schoolplein: anderen de grond in trappen, om zelf groter te lijken. Maar ondertussen is het een bang jongetje, dat geen idee heeft hoe hij zich moet gedragen nu hij ineens de machtigste man van de wereld blijkt te zijn.

Liefde voor knopjes

Ik denk dat dit jongetje niet van zichzelf houdt. Als je van jezelf zou houden, dan is het toch niet nodig om zulke taal uit te slaan? Een pestkop op het schoolplein kan in principe weinig kwaad doen. Zijn invloed reikt niet verder dan de grenzen van dat schoolplein.
Maar dit twitterende jongetje heeft iets meer bereik. En dat is zo vervelend. Als hij op een knopje drukt, dan raakt dat niet alleen zijn speelplaats op Pennsylvania Avenue nummer 1600 in Washington DC, maar ook de rest van de wereld. Ik denk dat de liefde die Trump laat zien voor knopjes, zich zou moeten beperken tot die van zijn first lady.

Liefde voor jezelf

Daar begon het mee. Liefde voor jezelf. Dat is het begin en het einde. Als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden. En hoe kan die ander dan van jou houden als jij het zelf niet eens kan?
Raar iets: liefde. Als je er niet naar op zoek bent, vind je het. Soms moet het alleen jou nog vinden.
Hoe sta jij tegenover liefde? Ik lees het met liefde ook in 2018 weer!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoTim Mossholder

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

    • Martha

      Super leuk dat je meedoet! Ik ga je lezen en delen!

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Liefde: #WOT deel 1 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
  2. #WOT deel 1: liefde - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest