WhatsApp
Telefoon

Lifter ~ #WOT deel 13

door | 29 maart 2018 | WOT | 3 reacties

Dapper: een onbekende lifter meenemen

Lifter ~ 1) Iemand die gratis meerijdt in een auto 2) Meerijder 3) Meerijder (gratis) 4) Reiziger


De man draaide zich half om in de bijrijdersstoel, richtte zijn mes op mijn keel en gromde: “Doe wat ik zeg: je rijdt nu naar je huis en als we daar zijn, vertel ik je wat je moet doen.”
Ik schrok. Ik nam wel vaker lifters mee en die waren eigenlijk nooit gewelddadig. Lifters brachten altijd mooie verhalen met zich mee en daar kreeg ik inspiratie van voor mijn eigen verhalen. Maar deze keer was het anders: deze lifter hield ineens een mes op mijn keel. En ondanks dat ik best wel wat karate kan, begin ik toch bijzonder weinig tegen een mes.

Deze lifter was niet als de anderen

Zelfs het feit dat ik gisterenavond in karatepak met zwarte band om naar huis reed, weerhield deze man er niet van om zijn mes op mijn keel te richten.
Ik reed naar huis, mijn handen trillend aan het stuur. Geen woord kwam over mijn lippen. Het enige dat ik kon bedenken was de maximum snelheid flink overtreden en ieder rode licht negeren, in de hoop dat ik de aandacht van de politie zou trekken. Maar net als je ze nodig hebt, zijn ze er natuurlijk niet.
Bij mijn huis aangekomen, dwong de lifter me uit te stappen. Ik was echter bevroren en buiten adem van de wilde rit door de stad. Met zijn vrije hand klikte hij mijn gordel los en duwde hij me tegen de deur. “Uitstappen,” beval hij me. Maar ik bleef zitten. De lifter die eerder al uitgestapt was, stapte weer in en keek me aan.
“Ga je nog uitstappen?”
“Nee,” fluisterde ik.
“Waarom niet?”
“Het is mijn auto en jij mag hem niet hebben.”
“Ik wil die paarse panda helemaal niet!”
“Niet?”
“Nee, ik vind hem vreselijk lelijk.”
“Stap jij dan maar lekker uit en ga weg. Laat me met rust. Hoe durf je mijn paarse panda lelijk te noemen! Ik neem uit vriendelijkheid een lifter mee, en dan houdt die ineens een mes onder mijn neus. Donder op, ga weg, sodemieter op, voor ik je op je gezicht timmer!”
Het leek alsof de belediging van mijn paarse pandamonstertje de verlamming van mij af liet vallen. Bijna hysterisch begon ik uit te halen met mijn vuisten. Ik probeerde hem overal te raken waar ik kon. Door mijn plotselinge felheid raakte de lifter van slag en wist hij niet hoe gauw hij mijn auto uit moest komen.
Was ik nou dapper? Nee, niet echt. Maar de lifter koos het hazenpad door mijn hysterie.
O en mam: geen paniek, dit is verzonnen hoor.
Heb jij wel eens een lifter meegenomen? Hoe ging dat? Of laat je ze liever staan? Ik lees het weer graag.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoAtlas Green

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Vroeger veel aan liften gedaan .Half Europa zo doorkruist .
    Nu niet meer .Heb geen auto meer dus lifters zie ik niet staan.
    Heb wel pas een treinkaartje betaald voor een zielige zwartrijdster, ook een vorm van liften misschien .

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest