Wat is mijn eerste herinnering? Dat is een lastige vraag, Nanneke. Want ik denk dat mijn eerste herinnering de geboorte van mijn zusje is, maar toen was ik nog geen drie. Dat schijnt dus niet te kunnen. Maar wat is het dan wel?

Er schiet nu ook van alles door mijn hoofd: ik woonde in Dordrecht en als klein meisje was ik weggelopen naar de Gruma in Winkelcentrum Sterrenburg. Nou, weggelopen, ik ging boodschappen doen op mijn driewieler. Ik herinner me dat ik een keer een moer in mijn neusgat had gestopt en dat mijn moeder die er niet uitkreeg.
Ik herinner me dat ik naar school wilde toen ik drie was en op het schoolplein ging spelen. Dat vond mijn moeder ook niet leuk. Ik was weer weggelopen volgens haar. Ik herinner me zelfs dat ik kappertje speelde met mijn zusje met een echte schaar. De eerste? Geen idee.
unsplash-logoMatt Artz

1 Reactie

  1. marja

    dat kan echt wel. ik was 2 geworden in het ziekenhuis en kreeg een klein blauw poppewagentje van metaal en toen ik naar huis ging mocht dat niet mee genomen worden ivm infectiegevaar. ik was daar heel kwaad over. ze hadden me niet het echte cadeau gegeven omdat ze dat wisten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?