Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Mijn favoriete leraar – 100 blogs – dag 19

door | 20 juni 2018 | Persoonlijk | 1 reactie

egyptischekunst

Mijn favoriete leraar was meneer Fens. Niet die van de hagelslag, anders had hij wel op een palmstrand in de zon gezeten, zo begon hij altijd zijn eerste les. Hij was geschiedenisleraar. Het was mijn favoriete vak op school.

Fens kon mooie verhalen vertellen en dat heb ik van hem geleerd. Toen ik nog als docent Nederlands werkte, wist ik mijn leerlingen te boeien met verhalen. Alleen dan waren zij stil. Het mooiste wat ik me van meneer Fens herinnerde was zijn verhaal over de oude Egyptenaren.
Om ons duidelijk te maken hoe de oude Egyptenaren hun doden afbeeldden en waarom, klom hij op zijn bureau en deed voor hoe dat gebeurde: hoofd opzij vanwege de neus, vingers gespreid en benen wijd. De geest kon zien dat het echt was. Precies op dat moment komt de conciërge binnen voor de absentiebriefjes. Teun vertrok geen spier: hij had het vaker gezien.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Tanja Seegers-Kieboom

    Zo herinner ik het me ook 🙂
    De verhalen van meneer Van Straaten vond ik het mooist. Vooral over de Romeinen. Daarom ben ik archeologie gaan doen. (Wel de cultuur en de verhalen, niet de taal.)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest