WhatsApp
Telefoon

Mislukkingen en #50books vraag 25

door | 18 juni 2017 | 50books 2017 | 2 reacties

In welk boek begin je steeds, maar lukt het je niet om het uit te lezen. En noem je dat eigenlijk wel mislukkingen of zijn het gewoon niet geslaagde pogingen? Twee antwoorden deze week en een afmelding. Geen probleem, want het beantwoorden van de vragen is niet verplicht. Het blijft wel leuk als je mee doet natuurlijk!

Het eerste antwoord kwam in de vorm van een reactie van Lalagè onder de vraag van vorige week. Zij schrijft dat ze boeken vaak niet uitleest, maar dat dit vaak aan de inhoud wijten is. Een uitzondering: je bent er misschien niet aan toe om het boek te lezen. Ik hoop dat zij het stukje daarover nog gaat schrijven.
Niek schrijft over een boek dat al vaak de revue is gepasseerd bij deze serie: De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 250 verhalen samengesteld door Joost Zwagerman. Het zijn korte en langere verhalen die de Nederlandse en Vlaamse literatuur hebben bepaald. Wat Niek tegenhoudt, is het formaat: harde kaft, 1600 pagina’s, geen boek om lekker onderuitgezakt met een hand of in bed te lezen. Het boek ligt daarom lijdzaam te wachten op een tafeltje, tot het af en toe gepakt wordt om een verhaal uit te lezen. Het project lijkt te mislukken, maar gelukkig is Niek een bijtertje.

Mislukkingen zijn vervelend, maar volhouden loont

Doorzettingsvermogen is belangrijker dan slagen, vind ik persoonlijk. Zo ben ik al een paar jaar bezig om mijn eigen boek te schrijven. Lastig, ik begin steeds en dan stop ik weer of ik gooi alles weg en begin weer opnieuw. Het is moeilijk, maar wel iets wat ik graag zou willen. En als je iets wil, dan moet je plannen en doelen maken en kleine stapjes tegelijk nemen en iedere stapje dat lukt, vieren. Mijn boek gaat over mijn leven. Ik ben nog niet uit de opzet, of ik gewoon wat blogs bij elkaar plak en omschrijf naar mijn verhaal of dat ik helemaal opnieuw alles opschrijf. Of ik er een lopend verhaal van maak of dat ik het in korte columns doe. Kun je de nieuwe vraag al raden?

Als je een boek zou schrijven, waar zou het dan over moeten gaan volgens jou?

Pittige vraag, maar volgens mij kunnen jullie dit best aan. Ik ben heel benieuwd waar jullie mee aankomen! En als je inspiratie nodig hebt, kijk dan vooral eens naar mijn online workshop Creatieve technieken.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest