Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Misschien wel niet – Jannah Loontjens

door | 15 september 2014 | Boeken, Overige | 5 reacties

Omslag-misschien-wel-niet-lr

Omslag-misschien-wel-niet-lrVoor vandaag lazen we met de boekenclub Een perfecte dag voor literatuur het boek Misschien wel niet van Jannah Loontjens. Ik ging naar de boekpresentatie op 22 augustus in Amsterdam.
Daar kwamen verschillende mensen aan het woord die met het boek te maken hadden. Allereerst de schrijfster zelf. Zij vertelde over de totstandkoming van het boek en wat haar dreef om het te schrijven. Ze wilde per se iets doen met social media in romanvorm, geloof ik. Het staat me niet meer echt bij.
Als tweede kwam de uitgever aan het woord. De uitgever vertelde hoe Jannah hem mailde met suggesties voor de hoofdpersoon:
“Zou ze misschien dit of dit kunnen doen?”
“Ja, dat is misschien wel leuk.”
“Misschien is het beter om het konijn in die andere scene te doen?”
“Ik weet het niet Jannah.”
“Misschien moet ze ook maar zus of zo.””Ja, misschien.”
Al met al een leuke speech voor de incrowd – ik had er weinig aan.
Ook werd er een stukje voorgelezen uit het boek. En ook dat kan ik mij niet meer herinneren. Het fragment heeft erg weinig indruk op me gemaakt. Wat me nog wel bijstond, is de lange toespraak van een recensente van het Parool, die werd uitgenodigd om te vertellen over het boek. En dat deed ze: over de thematiek, de motieven, de hoofdpersoon. En alles allemaal lovend.
Ik ben nog niet klaar met het boek. Wat ik wel weet, is dat ik klaar ben met boekpresentaties: het is een bijeenkomst voor de “ons-kent-ons”-elite. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is het konijn.
Van de achterflap:

In haar nieuwe roman beschrijft Jannah Loontjens vier dagen uit het leven van Mascha. Ze woont in Amsterdam, heeft net als haar vriend een goede baan en samen hebben ze twee kinderen. Ze leidt een leven dat exemplarisch lijkt voor deze tijd, waarin een grote keuzevrijheid en social media het leven veraangenamen, maar ook ingewikkeld maken. Mascha heeft losbandige avonden met haar vrienden, doet haar best een goede moeder te zijn, houdt haar relatie onder de loep en heeft een geheime Facebook-affaire. Dagelijks voert ze de strijd met het nemen van haar verantwoordelijkheden.

Jannah Loontjens: Misschien wel niet, Ambo Anthos, Amsterdam 2014. 232 bladzijden.
Hier kun je meer recensies lezen over dit boek.
Dit is mijn vijftiende boekrecensie in het kader van ‘Een perfecte dag voor literatuur‘, georganiseerd door Cathelijne Esser van Not just any book. Ik heb dit boek gratis gekregen, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Hendrik-Jan

  Ik ben wel benieuwd wat je van het boek vindt…

  Antwoord
  • Martha

   Ik ook :D. De review daarvan komt hopelijk volgende week online!

   Antwoord
 2. Jenny

  Wat een niet inspirerende ervaring heb je gehad bij de boekpresentatie. Gelukkig ken ik dit niet helemaal. Hopelijk leest iemand dit van een uitgeverij en kan hij/zij er iets inspirerends van maken voor alle aanwezigen bij een volgende presentatie.

  Antwoord
 3. Mick

  Ben bij veel boekpresentaties geweest en veel van het soort/met de inhoud die jij hier beschrijft. Dus om die reden wel heel herkenbaar. Maar leuk is anders…

  Antwoord
 4. Cathelijne

  Martha, wat was je verwachting van de presentatie? Wat had je gehoopt te zien/te horen te krijgen?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Misschien wel niet - Jannah Loontjens http://t.co/1cnwNHpTxC [WORDPRESS HASHCASH] The comment's server IP (149.210.131.185) doesn't match the comment's URL host…
 2. Martha Pelkman (@drspee) - Misschien wel niet - Jannah Loontjens http://t.co/1cnwNHpTxC

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest