Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Mooie blogs verzameld

door | 04 mei 2013 | Bloggen, Overige | 7 reacties

De laatste tijd heb ik wat mooie blogs gelezen die ik graag wil delen met jullie.
Als eerste een blog van een jaar geleden van Cindy Stegink over Jan. Een mooi blog over iemand die als zoon van een foute man zijn hele leven probeert de schande te verbergen.

Jan en zijn vrouw hebben alles vernietigd. Al het bewijs moest verdwijnen. Ze willen geen enkel aandenken aan deze mensen.

Een ander blog is dat van Caja Artemis. Zij schreef een prachtig gedicht over herdenken in het kader van #WOT. #WOT (write on thursday) is een wekelijkse schrijfopdracht die je kunt doen waarbij je een blog schrijft rond een woord dat verschijnt op de site van Irene van Putten: iblogbuddy.nl

Terwijl bijna niemand nog weet
Hoe bloembollen smaken

Ook Carel schrijft over herdenken. Hij vraagt zich af hoe een volksmenner zover heeft kunnen komen dat miljoenen mensen hem gingen volgen.

Ik sta liever stil bij hoe het zover heeft moeten komen. Hoe een volksmenner in staat is een hele natie te mobiliseren om ten strijde te trekken tegen vermeend kwaad.

Alweer een tijdje geleden, maar ook een blog van Elja Daae over het wonder dat iPhone heet, vond ik erg mooi. Ze schrijft over hoe zij haar iPhone gebruikt. Zelfs van het alledaagse maakt ze iets onalledaags door erover te bloggen.

Als je me 10 jaar geleden had verteld dat ik zo’n klein minicomputertje had waar ik ook nog foto’s mee kon nemen en al mijn muziek op kon zetten én muziek mee kon kopen had ik je nooit geloofd.

Mary Sjabbens schrijft een blog over een vrouw die een belangrijke beslissing maakt. Prachtig hoe Mary die beslissing heeft verwoord.

Ze voelt zich zo vernederd, zo gebruikt. Ze voelt zich een gebruiksvoorwerp. Alleen jammer dat ze nog niet is weggegooid.

Het laatste blog dat ik met jullie wil delen is een gedicht van Hendrik Jan. Hij schrijft gedichten bij zijn foto’s van wolkenluchten. Deze is over de volle maan, een #WOT-woord van twee weken geleden.

De maan is een
vol bolletje
maakt de bloesem
nog witter licht

Ik hoop dat jullie net zo’n aangename ervaring hebben bij het lezen als ik dat had :).

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Cin

  Ik ben zeer vereerd met deze vermelding in dit prachtige rijtje blogs. Dankjewel voor het aandacht vragen voor Jan en zijn erfenis.

  Antwoord
  • Martha

   Ik vond dat hier inderdaad aandacht voor gevraagd mocht worden. Te vaak krijgen de kinderen de schuld van wat de ouders hebben gedaan. Dit is nog fouter dan de beslissingen van de ouders, uiteindelijk.

   Antwoord
 2. Olga

  Leuk om te lezen 🙂

  Antwoord
 3. Carel

  leuk, ik zie het nu voor het eerst (waarschijnlijk was ik op vakantie in de periode dat je dit schreef) en komt de pingback nu omdat je je site aan het vernieuwen bent. Ziet er trouwens fraai uit!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest