Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Moordenaar in de klas

door | 20 augustus 2012 | Overige, School | 0 Reacties

De facebookmoord. Zo wordt de moord op het Arnhemse meisje genoemd, omdat het de eerste moord is die gepland was op Facebook.
Het vermoorde meisje zou ruzie hebben met het opdrachtmeisje en haar reputatie bezoedeld hebben. Het opdrachtmeisje had een vriendje in Rotterdam. Dat vriendje zou mede opdracht hebben gegeven aan de veertienjarige jongen die de uiteindelijke moord pleegde.
Wat wil nu het geval? Het vriendje was een leerling van mij. Een jongen waar ik totaal geen inzicht in had. Vaak afwezig tijdens mijn lessen, had zijn huiswerk nooit en hij zat altijd achterin.
Wat voor type jongen was het? Voorbeeldje dan maar.
Een klasgenoot van hem was zijn iPod kwijt en beweerde dat vriendje hem gestolen had. Tijdens een korte pauze in mijn les keek de klasgenoot in zijn tas. Vriendje kwam terug en merkte dat iemand aan zijn tas had gezeten. Gelijk beschuldigde hij zijn klasgenoot, liep de les uit en kwam niet meer terug.
Aan het einde van de les kwam vriendje terug. Ik riep hem maar hij luisterde niet.
Rustig ruimde ik mijn spullen op en liep naar de deur. Klasgenoot was inmiddels ook vertrokken en werd opgewacht door vriendje. Vriendje gaf klasgenoot een schop en klasgenoot liep weg. Vriendje liep hem achterna en om een lang verhaal kort te maken: het werd een vechtpartij waar ik na twee klappen over en weer tussen ben gesprongen en een tikje kreeg van vriendje op mijn ribben. Gelukkig ben ik wel wat gewend.
Vriendje en klasgenoot kregen allebei een blokrooster.
Een paar maanden later kwam het nieuws via de mentor die er eigenlijk niets over mocht zeggen.
Kon ik het zien aankomen? Nee, eerlijk gezegd zie je dat soort dingen nooit aankomen. Het is altijd achterafgepraat. Later hoorde ik dat hij de teamleidster op school had bedreigd. Dat had ik ook niet achter hem gezocht.
De leerlingen wisten natuurlijk meer dan het docententeam. Wat ik hoorde, heb ik van hen gehoord. Maar als zelfs maar de helft waar is, dan ben ik blij dat ik hem niet meer in de klas heb.
Heeft hij de moord gepleegd? Nee, maar opdracht geven vind ik eigenlijk net zo erg. Of erger nog: want vriendje wilde zelf geen vuile handen. En bloed gaat natuurlijk erg moeilijk uit je kleding.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest