Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Motivatie ~ #WOT deel 37

door | 13 september 2018 | WOT | 2 reacties

Wat is jouw motivatie?

Motivatie ~ 1) Aandrift 2) Beweegreden 3) Drijfveer 4) Innerlijke drijfveer 5) Motief 6) Motivering 7) Persoonlijke drijfveer 8) Reden 9) Stimulans 10) Verklaring van beweegredenen


Een reclame die me bijgebleven is uit de jaren negentig is die van de drilsergeant. Hij ‘motiveerde’ een rekruut voor het leger om sneller over de stormbaan te gaan. Een aantal motiverende teksten uit die reclame:

  • “Zakken met die kadaver”
  • “Springen, zoon van je moeder”
  • “Zweten moet je, zweten, zakken met dat dynamische lichaam”

Weet je nog waar het over ging? “Have a break…”
Zeer motiverende uitspraken.

Motivatie is belangrijk

Dat wat jou motiveert, is dat waar je ‘s ochtends je bed voor uit komt. Motivatie is je innerlijke drang, die je aanzet tot actie. De wil om dingen te veranderen die niet naar je zin zijn en de drijfveren die ervoor zorgen dat je het doorzettingsvermogen hebt om die dingen te veranderen.
Bijvoorbeeld: ik wil heel graag mooie websites maken voor mensen. Daartoe heb ik samen met mijn compagnon Focus Websites opgericht. Waarom wil ik mooie websites maken? Omdat er al genoeg lelijke websites zijn en het internet is te gaaf om er slechte websites in te zetten. Bovendien gunnen we iedereen mooie omzet en daar heb je een slimme website voor nodig.
Nog een voorbeeld? Ik wil graag pesten de wereld uit helpen, omdat ik weet hoe ontzettend vervelend het kan zijn als je bent gepest en wat voor gevolgen dat kan hebben voor je latere leven. Daarom heb ik mijn zomer besteed aan het schrijven van mijn boek #ikbengepest dat nu in de voorverkoop is!
Ik heb dus motivatie genoeg om mijn bed uit te komen iedere ochtend. Maar ja, ik ben dan ook geen zoon van mijn moeder! Waar word jij door gemotiveerd? Wat zijn jouw drijfveren en waar kom jij je bed voor uit? Is koffie voldoende motivatie of is er iets waarvoor ze je ‘s nachts mogen wakker maken? Ik lees het natuurlijk weer graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoChase Clark

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest