Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Nieuwe websites toevoegen aan de Feedly RSS-lezer

door | 02 april 2013 | Bloggen, Overige | 4 reacties

RSS-icoon


RSS betekent Really Simple Syndication. Dit is een systeem waarmee je veranderingen op een website bij kunt houden. Bijvoorbeeld bij blogs. Je krijgt dan een melding in je RSS-reader dat er een nieuwe update is. Zo hoef je niet iedere dag al je favoriete websites langs te gaan om te kijken of er iets nieuws op staat.
Sinds een tijdje gebruik ik Feedly om mijn RSS-feeds bij te houden. Ik deed dat eerst met Google Reader, maar omdat die ermee stopt, moest ik een andere reader zoeken.
Ik ben toen eerst overgestapt op Bloglovin’. Dit vond ik toch wat te druk op mij overkomen, dus daarom ben ik vrij snel overgegaan naar Feedly. En Feedly bevalt me wel. Sowieso houd ik wel van RSS als manier om blogs te volgen.

In het begin vond ik Feedly wel lastig. Ik kon bij Feedly bekende websites wel invoeren, maar de websites die de RSS-reader nog niet kende, kon ik met geen mogelijkheid toevoegen. Ik wist niet hoe ik het doen moest. Tot ik in de Chrome Webstore de Feedly App ontdekte.
Ik installeerde de app en daarmee kreeg ik in de rechteronderhoek van mijn browser een klein vierkantje: de feedly mini.

Als je op dat vierkantje klikt, dan krijg je een pop-up menu te zien waarmee je websites kunt toevoegen aan Feedly. Dit wordt de Feedly toolbar genoemd.
Het bovenste groene vierkantje voegt de website toe aan je feedreader. In Feedly kun je de website dan zelf weer indelen in een voor jou relevante categorie. Zo kun je dus met gemak nieuwe websites toevoegen aan Feedly. Daarmee wordt deze RSS-lezer voor mij dé vervanging van Google Reader.
 
RSS-icoon via Wikimedia

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gisteren wist ik nog wat ik wilde schrijven » Tekstbureau DrsPee - […] wilde ergens over schrijven gisteren, maar toen kwam mijn post over Feedly tussendoor. En nu ben ik me al de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest