Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Offline ~ #WOT deel 43

door | 25 oktober 2018 | WOT | 4 reacties

Deze mensen zijn niet offline

Offline ~ 1) Buitenspel 2) Computerterm 3) Internetterm 4) Niet online 5) Niet verbonden met internet


Soms verlang ik wel eens terug naar de tijd zonder internet. Dat je geen idee had hoe laat de trein kwam als deze vertraagd was of waarom die verrekte trein überhaupt vertraging had. Of dat je gewoon wist waar iemand was als je die persoon belde en hij of zij nam de telefoon op.
De tijd dat je in de kroeg met elkaar praatte. De tijd dat je niet continu afgeleid werd door piepjes en trilstandjes. Trilstandjes waren namelijk alleen nog maar voorbehouden aan piepers en vibrators.

Ik herinner me offline nog goed

De eerste achttien jaar van mijn leven was offline. Ik voel me een beetje nostalgisch vandaag. Ik geloof dat ik vandaag de dag ontzettend zou moeten afkicken als ik ‘cold turkey’ offline ga. En tegelijkertijd besef ik maar al te goed dat ik online gewoon hartstikke nodig heb, met name voor mijn werk als websitebouwer, maar ook voor mijn werk als schrijfcoach.
Zeker nu ik ook mijn online cursussen wil gaan verkopen, is het niet handig als ik offline ben. En ook de promotie van mijn boek #ikbengepest gaat voornamelijk online.
Een van de voordelen vind ik eigenlijk ook wel dat ik overal kan werken, als er maar Wifi is! Het is een heel andere tijd nu en terugverlangen is niet handig, want die tijd komt gewoon echt niet meer terug. Hoe graag je het misschien ook wil.
Verlang jij nog wel eens terug naar de tijd dat je offline kon zijn? Dat je gewoon niet die smartphone oppakt omdat je Twitter, Facebook of Instagram ‘moet’ checken? Of ben jij een online-dier dat zodra die wakker is, de telefoon erbij pakt (zoals ik)? Ik lees het graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Ja, ik ben “een online-dier.” Zou mijn smartphone misschien wel kunnen, maar zeker niet willen missen. Ik vind het een verrijking.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest