Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Quote #6

door | 23 oktober 2018 | Quotes | 0 Reacties

Ik schreef al eerder een blog over de redenen waarom je zou moeten schrijven. Anaïs Nin doet dat nog even over, maar dan veel korter en bondiger. Schrijven is schrappen en dat is natuurlijk het allerhoogste goed: iets zo kort mogelijk vertellen. Wie was Anaïs Nin?

Anaïs Nin is geboren in Frankrijk op 21 februari 1903. Ze overleed op 14 januari 1977. Nin was een Franse schrijfster die vooral bekend is om haar dagboeken. Die dagboeken beslaan een periode van maar liefst veertig (!) jaar. Deze zijn redelijk controversieel. Ze beschrijft bijvoorbeeld haar gepassioneerde relatie met de Amerikaanse schrijver Henry Miller én diens vrouw. En ook vertelt ze over het feit dat ze op haar dertigste een seksuele relatie met haar vader begon.
Nin stond vooral bekend als schrijfster van literaire erotica. Ze schreef bijvoorbeeld Delta of Venus. Nu heb ik dit niet gelezen, dus kan ik er niets over zeggen. Wat ik wel van haar gelezen heb, is het Dagboek van Anaïs Nin. Het was mijn eerste aanraking met deze schrijfster.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest