WhatsApp
Telefoon

Ongeduld ~ #WOT deel 17

door | 25 april 2019 | WOT | 2 reacties

Geduld oefenen is moeilijk voor deze juffie ongeduld

Ongeduld ~ 1) Drift 2) Gejaagdheid 3) Gemoedsgesteldheid 4) Haast 5) Onrust 6) Rusteloosheid 7) Spanning


Ik ben een geduldig persoon. Zo geduldig, dat een van mijn vroegere leerlingen vroeg: “Mevrouw, bent u aan de drugs of zo? U blijft zo rustig.” En ik ben ook heel geduldig. Voor anderen. Iemand omschreef het zelfs als engelengeduld. Ik kan eindeloos uitleggen op verschillende manieren net zo lang tot iemand het begrijpt.

Maar voor mijzelf?

Voor mijzelf heb ik geen geduld. Alles moet eigenlijk nu gebeuren en liefst nog gisteren. Mijn moeder noemde mij vroeger zelfs Juffie Ongeduld. Ik hoor het haar nog zeggen als ik weer eens iets direct wilde hebben: “Oooo, juffie ongeduld,” met een zucht in haar stem en een twinkeltje in haar ogen. En dan kreeg ik het toch niet.
Nu ik thuis zit met een dikke knie, ben ik vol ongeduld: ik wil weer sporten, lopen zonder krukken, autorijden, ja zelfs gewoon op de fiets kunnen stappen en rolschaatsen in de Vlietlanden. Zeker met het mooie weer van de afgelopen dagen. Op dit moment wacht ik met nog meer ongeduld op de uitslag van mijn mri-scan die ik dinsdag 16 april had. De uitslag is mogelijk allang bekend, maar de afspraak waarbij ik hem te horen krijg, is pas op 30 april. Een maand nadat ik mijn knie verdraaide bij de karateles! De dokter is op vakantie.

Juffie ongeduld moet geduld oefenen

Geduld volgens de zen kaartenEn dat is moeilijk! Ik heb alles geprobeerd om eerder aan de beurt te komen: vragen om een andere dokter (niet hun beleid), vragen of de huisarts de uitslag kan opvragen (wat als de huisarts een andere mening heeft dan de orthopeed?), vragen of er misschien een telefonisch consult mogelijk is (de dokter wil zijn patiënten zien). Ja dat laatste snap ik wel: een telefonisch consult levert minder op dan je patiënt op spreekuur krijgen en haar vervolgens binnen vijf minuten weer buiten zetten zonder haar te hebben aangekeken of een uneducated guess te geven.
Geduld oefenen dus. Want geduld is een schone zaak. Maar ja, ik ben niet voor niets Juffie Ongeduld. Hoe staat het met jouw ongeduld?
Op de kaart staat: Zie hoe het water op de steen eronder druppelt. Een druppel doet niets, maar vele druppels gedurende langere tijd kunnen een gat maken in de steen. Dat is de kracht van geduld.
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Wat een contradictie: een engel van geduld en juffie ongeduld. En dat in 1 persoon. Voer voor meneer Freud.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest