WhatsApp
Telefoon

Ongenuanceerd en kort door de bootvluchteling

door | 21 april 2015 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

bootvluchtelingDe meeste mensen kennen mij als zeer genuanceerd en vriendelijk en weloverwogen mijn mening vormend. Maar soms wordt het ook mij te gortig en moet ik toch echt even wat kwijt in niet al te subtiele bewoordingen omdat het erop lijkt of sommige zaken anders niet doordringen in de botte koppen van sommige mensen. Mocht je er niet tegen kunnen dat ik nu even ongenuanceerd en kort door de bocht ben, dan moet je nu gewoon stoppen met lezen.
Zondag had ik een wat dieper gesprek met mijn moeder. We zijn het er beide over eens dat we het doodeng vinden wat er nu in het Midden-Oosten speelt. En we vroegen ons allebei af waarom er nog niets gedaan wordt door het westen aan de vreselijke situatie die daar al jaren aan de gang is.
Het formele antwoord is, dat de VN nog niet om hulp is gevraagd door de getroffen landen.

Sorry hoor, maar what the f*ck!

Hoezo is er geen hulpvraag?! Al die bootvluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten alles trotseren om in Europa aan te komen en dan vervolgens nog niets te hebben. Is dat geen schreeuw om hulp?
Vertel me eens: wat is er precies niet duidelijk aan ik laat alles achter, geef al mijn spaargeld uit om mijn gezin aan een paar louche mensenhandelaars over te laten en met een krakkemikkig veel te volgeladen bootje een gevaarlijke zee over te steken, zodat ik misschien wel een bed, bad en brood kan krijgen.
Ondertussen vergaderen een aantal ministers in Luxemburg over hoe ze Italië moeten helpen met het opnemen van bootvluchtelingen. Bootvluchtelingen? Het gaat om mensen, ménsen dames en heren, onze eigen soortgenoot.
En dan zit er hier in Nederland een stelletje politici dat moet beslissen of we uitgeprocedeerde mensen in ons eigen land überhaupt nog wel bed, bad en brood moeten geven. Ik werd lichtelijk onpasselijk, nou ja eigenlijk gewoon kotsmisselijk, toen ik Halbe Zijlstra de vluchtelingen hoorde vergelijken met Holleeder. Alsof vluchtelingen criminelen van de ergste soort zijn! Hoe haalt hij het in zijn hoofd!

Volgens mij is dit de enige oplossing

Beschouw al die bootvluchtelingen als je formele verzoek om hulp. Ga met man en flitsmacht naar het Midden-Oosten om het veilig te maken tegen mensen die denken dat er maar een manier is om met mensen om te gaan die anders zijn en zorg ervoor dat iedereen die hulp vraagt, hulp krijgt.
Ik ben normaal nooit zo van de petities, maar dit is er eentje die ik van harte ondersteun en ondertekend heb.

Eerst mensen, dan grenzen.

Teken je ook?
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Niek

    Nu ben ik ook niet van alles maar ondertekenen maar toen ik deze onder ogen kwam, heb ik het bijna onmiddellijk gedaan. Ben het met elk woord eens dat je hier geschreven hebt.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Kotsmisselijk van de vergelijking van Halbe Zijlstra: http://t.co/BzZYBWvKB5
  2. Martha Pelkman (@drspee) - Ongenuanceerd en kort door de bootvluchteling http://t.co/BzZYBWvKB5 Martha is bedroefd en teleurgesteld.
  3. @Compleetgeluk - En ook deze verdient een leesmoment! Ongenuanceerd en kort door de bootvluchteling http://t.co/nFXuAKGIai via @drspee #bootvluchtelingen

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest