Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 17: ontbijt

door | 23 april 2015 | Overige, WOT | 3 reacties


Ontbijt ~ 1) Broodmaaltijd 2) Dejeuner 3) Eerste levensbehoefte (crypt.) 4) Maaltijd 5) Maal 6) Ochtendmaal 7) Ochtendmaaltijd

Het belangrijkste maal van de dag. De motor waarmee je ‘s ochtends opstart. Ontbijten kan ook een ritueel zijn: samen met je gezin aan de tafel, kopje koffie of thee erbij en dan langzaam samen wakker worden voor de drukke dag begint.

Het voedingscentrum is ook voor het ontbijt

Ze geven tips over hoe je gezond kunt ontbijten. En ook op scholen wordt morgen het Koningsdag ontbijt georganiseerd voorafgaand aan de Koningsspelen. En daar was kritiek op. De pindakaas is al verdwenen uit het ontbijt, maar de hagelslag en de aarbeienjam zitten er nog in en dat kan natuurlijk niet, want dat is niet gezond. Ik denk: “Zolang ze maar een bruine boterham eten.”
Ik ontbijt meestal met een bakje muesli en halfvolle yoghurt. Als ik wat meer tijd heb, met een boterham met kaas. Hoe denk jij over het ontbijt? Ontbijt jij zelf wel of krijg je geen hap door je keel op de vroege ochtend? Laat je reactie achter onder deze blog. Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Rob Alberts

  Goede herinneringen heb ik aan Sunday Breakfast.
  In een Schotse B&B kreeg ik mijn eerste Full Breakfast.
  Ik noemde het een idee voor verschillende dagen.
  Maar ik heb dan ook alles meerdere malen opgeschept.
  Nu neem ik ‘s morgens een croissant en een cappuccino.
  In het weekend soms een muesli met Griekse yoghurt.
  De reclame bij het Koningsdag ontbijt vind ik vooral kwalijk.
  Zonnige groet,

  Antwoord
 2. Anna

  Mijn ontbijt… dat hangt er een beetje vanaf waar ik zin in heb of in huis heb. Met vier mensen kan het namelijk weleens voorvallen dat je onverwachts met een lege doos in je handen staat 🙂 Soms eet ik dus havermoutpap of geroosterd brood met wat jam en kaas of muesli met yoghurt en vers fruit… Een Engels ontbijt… toch maar niet 🙂

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Hoe ontbijt jij? De nieuwe #WOT staat er weer! http://t.co/ScGln8Opse

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest