Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Oooieuw

door | 12 juni 2017 | Persoonlijk | 2 reacties

Over de vieze kant van bloemetjes en bijtjes

“Wat ligt daar nou op de grond?” De oudere zus van het karatemeisje wijst met een uitgestrekte vinger en een vies gezicht op een plek vlak bij de deur van de meisjeskleedkamer. Ik draai me om en kijk naar waar zij wijst. Ik loop ernaar toe, pak het op en kijk ernaar. Ik trek een wenkbrauw op. “Moet je daar nou zo vies naar kijken?”

“Ja, het is een tampon!” De zus kijkt alsof ik iets heb opgepakt dat onder een steen vandaan gekropen is. “Een tampon!”
‘Hij zit nog in de verpakking hoor. Het is niet alsof hij gebruikt is,” zeg ik terwijl ik me omdraai en naar de kleedkamer loop. “Wie van de jongedames is haar tampon verloren?” vraag ik met een lach op mijn gezicht. Niemand reageert. “Het is een mini, dus het moet een van de jongere dames zijn,” probeer ik nog. De karatemama antwoordt: “Van mij is ie nie, één keer niesen en hij ligt eruit!” We lachen allebei hartelijk. Ik leg de tampon op de rand van de kapstok. “Ik leg hem hier neer, dan kun je hem straks stiekem terugpakken, als niemand kijkt.”
Terug in de zaal zie ik een groepje kinderen bij elkaar staan. Het karatemeisje staat erbij samen met een paar andere kinderen. Ze praten over de tampon. Ik loop er naar toe en een van de jongetjes, ik denk dat hij negen of tien jaar oud is, vraagt op dat moment: “Wat is een tampon?”
De meisjes kijken allemaal naar mij. Het karatemeisje zegt: “Ja, Martha, hoe ga je dat nou uitleggen he?” Dus ik kijk even naar het jongetje en denk even na. Hoe ga ik dit verwoorden zonder plastisch te worden?
“Nou, kijk, vanaf een jaar of twaalf kan een meisje kindjes krijgen en dan gaat ze een keer per maand een beetje bloed verliezen. Dan kan ze een tampon gebruiken om dat bloed op te vangen.” En ik dacht dat ik er vanaf was.

“Hoe werkt dat dan?”

“Het zijn watten. En als je watten in water legt, dan zuigen die zich helemaal vol. Dat doet zo’n tampon ook met dat bloed.”
Het jongetje kijkt me even aan om mijn antwoord tot zich te laten doordringen en zegt dan in een adem: “Oooieuw!” Ik schiet onbedaarlijk in de lach. Wat een klassieke reactie!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Cin

  Hahahahahahah, Wel heul dapper dat je de uitdaging van het karatemeisje aan ging.

  Antwoord
  • Martha Pelkman

   Ja ik moest wel even slikken hoor 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest