Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De leeslijst en #50books vraag 24

door | 11 juni 2017 | 50books 2017 | 2 reacties

ben-white-131958

Bijna iedereen heeft wel een leeslijst met boeken. Welke wil je lezen? Welke liggen er nog op je te wachten om gelezen te worden? Jullie kwamen weer met prachtige antwoorden en zelfs vriendinnetje Lucia kwam met een reactie op de vraag. Zij heeft trouwens ook een boekenblog met twee vriendinnen. Ga daar ook eens kijken! Ze reviewen echt leuk! En ieder heeft zijn eigen genre dat zij reviewt!

Lucia reviewt vooral de Nederlandse literatuur. Haar leeslijst bestaat dan ook uit veel literaire bestsellers. De interessantste titel die op haar leeslijst staat, vind ik Ikigai van Hector Garcia Puigcerver. De titel viel me op, omdat ik op Pinterest precies dat woord tegenkwam en het sprak me aan. Het betekent: de reden om te zijn. Ik hoop dat Lucia hem snel gaat lezen en reviewen.

Niek geeft een kleine greep uit haar nog te lezen lijst. Haar leeslijst ziet er ook zeer interessant uit. Veel series staan er op haar lijst. Maar de meest interessante vind ik de lijst met boeken van Neil Gaiman die ze nog wil lezen. Niek geeft aan dat Gaiman haar lievelingsschrijver is. Een interessante titel vind ik daar Outrageous tales from the Old Testament. Dat heeft met name met mijn fascinatie voor de bijbel te maken. Zelf heb ik ook een boek staan van Neil Gaiman dat ik nog moet lezen: De oceaan aan het einde van het pad. Zoveel te lezen, zo weinig tijd.

Ik ben echt flabbergasted over de lijst van Lalagè: ze heeft een volledige Excel sheet met haar leeslijst als plaatje gedeeld. De dame pakt het in ieder geval zeer professioneel aan: gelezen boeken, te lezen boeken en daarbij ook genre, schrijver, oorspronkelijke taal, gelezen vertaling en ga zo maar door. Boven aan de sheet heeft zij middels ingewikkelde Excel formules een teller lopen die bijhoudt hoeveel boeken ze in een bepaald genre heeft gelezen. Als je naar het plaatje kijkt, heeft ze al 40 boeken gelezen. Het jaar is nog niet eens half om! Ik buig mijn hoofd in diep respect. Van de boeken die ze dan noemt om de vraag te beantwoorden, valt deze titel mij het meest op: Ludwig Wittgenstein: het heilige moeten van Ray Monk. Deze valt me op, omdat ik er eens over blogde: Het heilige moeten moet eraf. Ik ben benieuwd wat dit boek daarover zegt.

Geen leeslijst?

Hendrik-Jan heeft geen leeslijst. Hij heeft nog wel een paar boeken die hij graag wil lezen, maar wel op zijn eigen tijd. Vooral voor Proust, want dat heeft hij eens geprobeerd en dat mislukte.Het is bij Hendrik-Jan niet zozeer een titel, maar een schrijver die mij even doet opveren: heb ik een boek gelezen dat hij misschien niet heeft gelezen? Als dat zo is, dan kan ik Hendrik-Jan het boek De morgen loeit weer aan van Tip Marugg aanraden. Dit boek heb ik gelezen tijdens mijn studie en ik heb ervan genoten! Het gaat over een man die in een nacht zijn leven overpeinst tot de morgen aanbreekt.

De nieuwe vraag voor #50books

Hendrik-Jan droeg iets interessants aan in zijn antwoord op de vorige vraag – eigenlijk twee dingen, maar ik bewaar er eentje tot volgende week. Hij schreef dat hij Proust wilde gaan lezen, maar dat zijn leessessie in 2014 mislukte. De nieuwe vraag baseer ik dus op zijn sessie:

Welk boek dat je graag had willen lezen, is uitgelopen op een mislukking?

En dan bedoel ik dat je erin begonnen bent, maar dat je het moest wegleggen omdat er iets anders tussen kwam en dat je het daarna nooit meer hebt opgepakt. Of dat het bijvoorbeeld gewoon echt niet lukte om het uit te lezen, om welke reden dan ook, die niets te maken heeft met de inhoud van het boek, maar met andere omstandigheden.
Ik heb dat zelf ook wel geregeld moet ik zeggen. Hallo muur ligt al een tijdje bijvoorbeeld. Ik kan niet echt goed in het verhaal komen, maar ook komt er steeds iets anders waardoor ik het moet wegleggen omdat ik iets anders moet lezen, omdat ik een website moet maken, omdat ik een wedstrijd moet draaien of omdat ik gewoon even geen zin heb om te lezen. Allemaal legitieme redenen, maar ja, zo komt dat boek natuurlijk nooit uit…
Hoe zit dat bij jullie? Ik lees weer graag jullie antwoorden.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Lalagè

    Tja je bent een datanerd of je bent het niet 😉
    Ik lees vaak boeken niet uit, maar dat gaat bijna altijd om de inhoud. Hoewel, misschien is er wel een uitzondering: een boek waar je op dat moment niet aan toe bent, maar waarvan je weet dat het later in je leven van pas gaat komen. Het is wel heel persoonlijk, maar ik ga eens kijken of ik daar een stukje over kan schrijven.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest