Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Opvallen ~ #WOT deel 21

door | 23 mei 2019 | WOT | 4 reacties

Opvallen is belangrijk als je zelfstandig wil zijn

Opvallen ~ 1) Aandacht trekken 2) Aandachttrekken 3) Afsteken 4) Bemerken 5) Bevreemden 6) De aandacht trekken 7) Domineren 8) Frapperen 9) In het oog lopen 10) In het oog springen 11) In het oog vallen 12) Markant zijn 13) Treffen 14) Uitblinken 15) Uitspringen 16) Uitsteken


Het valt me de laatste tijd steeds vaker op, dat mensen op/met krukken lopen. Dat komt natuurlijk omdat ik zelf op/met krukken loop. Als je zelf iets hebt, valt het je bij anderen ook op, omdat je erop gefocust bent. Niet actief, maar in je achterhoofd speelt het wel mee.
Dat opvallen gebruikte ik vanmorgen ook in mijn pitch bij de netwerkbijeenkomst waar ik voor het eerst sinds heel lang weer eens aanwezig was. Ik vertelde dat ik, nu ik op/met krukken loop, ik heel veel aandacht krijg van mensen. Vragen of ze me kunnen helpen, of ze iets voor me kunnen doen of meenemen. Dat is natuurlijk super lief en aardig en fijn. Maar toch komt steeds dat kleine peuterpubertje in mij omhoog: “Selluf doen!”
Maar ik kan niet alles zelf doen.
Even herhalen: ik kan niet alles zelf doen. Dat het even bij mij doordringt dat ik niet alles zelf kan doen. Soms moet je hulp accepteren. Ook zakelijk.
Ik merk dat ik bepaalde dingen helemaal niet leuk meer vind om te doen. Dat ik daar graag anderen voor wil gaan inschakelen. En dat betekent dat ik mijn bedrijf ga opschalen! Na bijna vijf jaar als ondernemer alles solo te hebben gedaan, ga ik beseffen dat ik wel wil opvallen, maar dat ik het niet zelf wil doen.

Opvallen is niet natuurlijk voor mij

En toch doe ik het. Anders kan ik mijn spullen niet verkopen. Probeer jij op te vallen of houd je liever low profile? Ik ben benieuwd naar wat jou opvalt in deze wereld en hoe je daarmee omgaat. Wat negeer je en wat laat je toe? Ook dat heeft met opvallen te maken. Ik lees het graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Nicole Honeywill via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest