Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Vrijheid ~ #WOT deel 22

door | 30 mei 2019 | WOT | 3 reacties

Vrijheid

Vrijheid ~ 1) het vrij-zijn; = onafhankelijkheid: vrijheid, blijheid iedereen moet maar doen waar hij zin in heeft 2) daad die de gewone grenzen overschrijdt: zich vrijheden veroorloven


Laatst zat ik na te denken over vrijheid. Wat is dat voor mij? Toen ik mijn rijbewijs haalde, voelde dat voor mij als een vrijheidsbewijs. Ik was volwassen genoeg om mij zonder veel brokken op de weg te kunnen begeven en kon nu overal naar toe, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Ik moest alleen nog een auto om die vrijheid ook daadwerkelijk te kunnen benutten.

Maar vrijheid zit ook in je hoofd

In je fantasie, in het visualiseren van je eigen toekomst, in het kunnen denken wat je zelf wil. En in volledig jezelf kunnen zijn. Voor mij is het ook de wind in mijn haren voelen en de zon op mijn gezicht. De mogelijkheden die internet mij biedt om internationaal te gaan werken. En nu, nu mijn knie zo kapot is, de wens om weer te kunnen sporten. Dragen wat ik wil, zonder daar op aangekeken te worden. Dat is vrijheid voor mij.
De foto hierboven is gemaakt door Soul photographer Magda Zatari op Schiermonnikoog. Dit is mijn vrijheidsgevoel. In een jurk, met mijn haren in de wind en de zon op mijn gezicht. Puur genieten. Pure vrijheid. Maar, wat is het voor jou? Wat is jouw vrijheidsgevoel? Ik lees het weer graag!
PS: Wil jij eens visualiseren hoe het voelt om miljonair te zijn? Luister dan deze audio van Jessica Caver Lindholm!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest