Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Hoe overleef ik blogpraat? Tip top 5

door | 09 september 2013 | Bloggen, Overige | 2 reacties

Twitter, blogpraat

Op maandagavond is er altijd iedere week, behalve tussen kerst en oud en nieuw geloof ik, de Twitterchat #blogpraat. Het is een chat die via de hashtag #blogpraat kan worden gevolgd op Twitter. De ene keer is het onderwerp populairder dan andere keren. Vandaag liep ik bijvoorbeeld standaard zo’n 10 minuten achter op de meest recente tweets. Het was bijvoorbeeld 20.45 uur en ik las de tweets die tien minuten eerder gepost waren.

De #blogpraat feiten van vanavond

tijd 1 uur
totaal 951 tweets
gemiddeld 16 tweets per minuut
87 twitterdeelnemers
11 tweets per deelnemer

Halverwege de avond…


Dus hoe overleef je nu #blogpraat?

Mijn vijf tips waarmee je het #blogpraat uur overleeft

  1. Zorg dat je een thermoskan koffie of thee of een kan met water naast je computer hebt staan. Let vooral op dat je niet gedachtenloos inschenkt. Uit ervaring weet ik dat een toetsenbord geen drinken nodig heeft.
  2. Heb je een zwakke blaas, ben je ongesteld of incontinent? Doe dan een extra maandverband, tenalady of tampon in. Zo kun je voorkomen dat je halverwege ineens naar de wc moet. Krijg je dan toch aandrang? Laat het vooral lopen. Je wil geen #blogpraat tweet missen toch?
  3. Houd je tweets kort. Spelfouten of typo’s zijn toegestaan. Zeker met de snelheid van 16 tweets per minuut. Anders loop je zomaar ineens honderd tweets achter. Maak achteraf excuus voor je spelfouten en typo’s. Dat is wel zo netjes.
  4. Mocht je op iemand willen reageren, dan kun je het uitstellen tot in de nazit. Misschien zegt iemand anders iets interessanters en dan wil je daar liever op reageren.
  5. Eigenlijk kun je beter reageren op anderen in de nazit (dat is na 21.00). Het is belangrijker om geen enkele tweet te missen dan om te reageren op je mede-#blogpraters.

Met deze tips is het een koud kunstje om blogpraat te volgen en mee te doen. Loop je toch achter, blijf dan vooral stug doorlezen. Uiteindelijk komt er een eind aan de tweetstroom.
Wil je meer weten over blogpraat? Kijk dan vooral even op de site.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Pixelprinses

    Hahaha. Nou ‘t ging inderdeed wel snel gisteravond. Leuk geschreven…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest