WhatsApp
Telefoon

Papier ~ #WOT deel 44

door | 31 oktober 2019 | WOT | 2 reacties

Papier liefhebbers boek van Flow

Papier ~ 1) Administratief hulpmiddel 2) Bankbiljet 3) Beschrijfbaar materiaal 4) Bewijsstuk 5) Deel van het correspondentiemateriaal 6) Diploma 7) Document 8) Geldswaardig stuk 9) Houtproduct 10) Kantoorartikel 11) Schrijfartikel 12) Tekengerei 13) Verpakkingsmateriaal 14) Waardepapier


Wat zou ik graag een papierloos kantoor willen, maar het lukt me niet. Overal slingeren papiertjes, opschrijfboekjes en printjes rond van zaken die ik toch echt even op papier wilde lezen. Op de ene stoel ligt een stapel dode bomen met lijsten van netwerkbijeenkomsten en op meerdere kasten liggen stapels boeken die ik nog moet lezen. Ook voor de cursus WordPress die ik geef, komt er steeds meer papier bij in de vorm van readers, absentielijsten (ja echt!) en namen van cursisten.
En dan is daar nog mijn hele kast met heel veel dode bomen. Soms ook erg oude dode bomen. Boeken, gemaakt van papier, vullen mijn kast: studieboeken, jeugdboeken, literatuur en young adult. Lesboeken en leerboeken.

Flow Boek voor liefhebbers van papier

Het is alweer de zevende editie en ik stond er echt mee in mijn handen. Duur boek, dat wel, want ruim twintig euro. Het boek zit vol met inpakpapier, knutselwerkjes, boekenleggers, ex libri, posters, vouwpapier en ga zo maar door. Ik stond er dus mee in mijn handen, maar ik heb het teruggelegd. Ik heb namelijk nog een hele la vol met papier, ansichtkaarten en cadeaupapier dat ik bijna niet gebruik. En waarom zou ik dan nog zo’n duur boek kopen dat ik losscheur en in de la laat verdwijnen? Het is alleen zo ontzettend verleidelijk… Je kunt hem trouwens hier kopen of in de lokale boekhandel. En daar verdien ik geen cent mee.
Misschien neem ik hem straks toch mee naar huis. Heb jij ook zo’n papierfetisj en een hele la vol met papiertjes, kaartjes en andere papieren dingen? Of vier jij misschien je papieren huwelijk binnenkort? Ik ben erg nieuwsgierig of het jou wel is gelukt om zonder papier te werken. Laat je een berichtje achter in de reacties?
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Stephan Koopmans

    Op blanco papier ben ik gek, maar op de bureaucratische papierwinkel een stuk minder. Net zoals ik van Chinees eten meer houd dan van Chinees 5G.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Papier: #WOT 2019, deel 44 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @itsMarthaP een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest