Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Pyjama ~ #WOT deel 18

door | 03 mei 2018 | WOT | 4 reacties

In de keuken in je pyjama

Pyjama ~ 1) Babydoll 2) Bedkledij 3) Bedkleding 4) Bedkleren 5) Kledingstuk 6) Nachtgewaad 7) Nachtgewaad of nachtkleed 8) Nachtgoed 9) Nachtkledij 10) Nachtkleding 11) Nachtkleren 12) Slaapgoed 13) Slaapkledij 14) Slaapkleding 15) Slaapkleren


“Hup naar boven, tandjes toetsen, pyjamaatje aan en naar bedje toe!” Het was het dagelijkse ritueel rond half acht ‘s avonds in huize Pelkman in de veilige tachtiger jaren. En als we dan de verplichte dingen gedaan hadden, dan kwamen mijn ouders mijn zusje en mij allebei nog een verhaaltje voorlezen en een liedje voor en met ons zingen.
‘Toetsen’ is hier geen tikfout. Het is een onderdeel van het Pelkman sociolect: taalgebruik binnen een kleine groep mensen die precies weten wat ze ermee bedoelen. En daarbij allitereert het gewoon lekker. Ieder gezin heeft wel zijn eigen uitdrukkingen voor bepaalde dingen.

Pyjama aan

Het is lang geleden dat ik verplicht een pyjama aan moest. Tegenwoordig slaap ik alleen in pyjama als ik uit logeren ga of als ik er zin in heb. Vroeger had ik een pyjama uit een stuk, een hansop. Dat was echt niet handig als je naar de wc moest overigens. Nu heb ik gewoon weer een pyjama die uit twee delen bestaat. Een goedkoop dingetje van de Primark, maar hij doet wat hij moet doen.
Ik denk stiekem dat Irene (@ipixtitude) een sexy negligeetje heeft, dat Ali een gewone pyjama draagt en dat Carel en Stephan een degelijke mannenpyjama dragen. Misschien heb ik het mis en komt Carel uit de kast en heeft hij zo’n ouderwets nachthemd zoals Ebenezer Scrooge. We gaan het vast teruglezen in de reacties.
Welk gevoel roept het woord pyjama bij jou op? Ik ben benieuwd wat dit woord met jou doet.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoChristopher Johnson

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest