Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: De heks van Duva – Leigh Bardugo

door | 14 januari 2018 | Boeken | 0 Reacties

de heks van duva - leigh bardugo

Er was een tijd dat de bossen bij Duva meisjes verslonden. Zo ging het verhaal tenminste. Maar het kan zomaar zijn dat het gevaar dichterbij huis is dan gedacht… De novelle De heks van Duva is een boekje dat je in een verloren half uurtje makkelijk wegleest.

Nadya is de dochter van een timmerman die zijn vrouw verloren heeft vanwege de hongersnood. Hij trouwt opnieuw met Karina, die helemaal niets van Nadya moet hebben. Ondanks dat er weer meisjes verdwijnen, stuurt Karina Nadya het bos in om de strikken te legen. Nadya doet dit en verdwaalt. Ze komt terecht bij een hutje van waar de heerlijkste etensgeuren vandaan komen. Daar blijft ze en helpt mee met het huishouden. Ze leert over verschillende kruiden:

Ze leerde welke kruiden waardevol waren en welke gevaarlijk, en welke waardevol waren omdat ze gevaarlijk waren.

Wie is de heks van Duva

Ondanks dat het een kort verhaal is, heeft Leigh Bardugo er een prachtige plottwist in weten te verwerken. Dat vind ik echt knap. De sfeer van het verhaal, drukkend en griezelig, maakt dat je dit ook echt door wil blijven lezen. Uiteindelijk blijf ik nu wel een beetje nadenken over wie nu de echte heks van Duva is. En ook dat is super goed gedaan in zo’n kort tijdsbestek.
De ondertitel, Een Ravkaanse volksvertelling, verwijst naar het land Ravka dat in de Grisha-trilogie voorkomt. Er zijn nog drie andere Ravkaanse volksvertellingen: De te slimme vos, Kleine dolk en De coupeuse en de koningin. Deze vertellingen zijn zoals het goede vertellingen betaamt, wijze lessen voor het leven.
Deze novelle hoort bij Leigh Bardugo’s Grisha-trilogie als begeleidend verhaal. Je hoeft de trilogie niet gelezen te hebben om dit verhaal te begrijpen. Als je de Grisha-trilogie al wel gelezen hebt, dan geeft dit verhaal een extra toevoeging aan de verhaalwereld die Bardugo heeft geschapen.
[usr 4]
Je kunt dit verhaaltje gratis lezen via het Kobo plus abonnement.
[bol_product_links block_id=”bol_5a5b275f817f7_selected-products” products=”9200000031751914″ name=”review” sub_id=”heks” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
De links naar het boek en naar Kobo Plus zijn affiliate links naar Bol.com. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest