Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: Ik nog wel van jou – Elke Geurts

door | 21 januari 2018 | Boeken | 0 Reacties

Cover Ik nog wel van jou van Elke Geurts

Hoe beschrijf je liefdesverdriet? Hoe beschrijf je de bijna onbeschrijflijke pijn als de man waar je van houdt en al 24 jaar je leven mee deelt, ineens niet meer van jou houdt? Hoe beschrijf je het ongeloof en de apathie die deze klap met zich meebrengt? Ik nog wel van jou van Elke Geurts doet een goede poging.

“Ik houd niet meer van je.” Dat is geen zin die je hoopt te horen na 24 jaar samenzijn. Toch krijgt de ik-persoon dit te horen van man. De ik-persoon blijkt later de schrijfster te zijn. Ze is compleet lamgeslagen door het bericht en blijft hopen op een goede afloop. Die goede afloop? Zij en haar man komen weer bij elkaar. Ze gelooft daar zo stellig in dat je als lezer ook begint te hopen, ook al weet je zelf wel beter.

Ik nog wel van jou blijft een beetje afstandelijk

Haar man, R., wordt consequent genoemd als ‘man’ en haar dochters zijn ‘de meisjes’. Het lidwoord of bezittelijk naamwoord wordt steeds weggelaten. En ook de namen van haar man, de dochters en de ik-persoon zijn enkel initialen. Dat maakt het geheel erg afstandelijk.
Dat kan vervelend zijn, maar is het in dit geval niet. Dat heeft te maken met het karakter van de hoofdpersoon. Zij is een afstandelijke vrouw, die het moeilijk vindt om toenadering te zoeken. Ze wacht altijd op toenadering van R. En dat is denk ik onder meer een van de redenen waarom het stel uit elkaar gaat voordat ze het zilveren huwelijksjubileum kunnen vieren.
Daarnaast denk ik dat de ik-persoon wel erg lang in de lamgeslagen fase blijft hangen. Ik zou al veel eerder boos geworden zijn. Het helpt natuurlijk niet als man nog steeds bij haar blijft slapen; daardoor blijft ze hoop houden. Maar ik geloof dat ik in dat geval mijn man al veel eerder naar een beslissing had gedwongen.
Wat me wel echt tegenstond in het verhaal, was de versnippering van scenes. Ik had soms geen idee waar ik nu precies was in het verhaal. Er waren flink wat vooruitwijzingen in het begin die ik eigenlijk niet meer heb kunnen terugvinden verderop in het boek. Die vooruitwijzingen waren wat mij betreft ook echt niet nodig.
Hoe beschrijf je liefdesverdriet? Het is voor iedereen anders, maar Ik nog wel van jou is geen onaardige poging.
[usr 3]
[bol_product_links block_id=”bol_5a61159b411d2_selected-products” products=”9200000076266282,9200000076246377″ name=”review” sub_id=”iknogwelvanjou” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Je kunt dit boek gratis lezen via het Kobo plus abonnement.
De links naar het boek en naar Kobo Plus zijn affiliate links naar Bol.com. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest