Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: IV van Arjen Lubach

door | 03 januari 2015 | Boeken, Overige | 1 reactie

nog te lezen stapel

nog te lezen stapel, Lubach, IVEindelijk las ik het uit. IV van Arjen Lubach en ik dacht: “Wat bezielde me dat ik dit verhaal zo lang heb laten liggen?” Ik kocht het in de zomer van 2014 en las tot pagina 160 op de boot van Terschelling naar het vaste land. En toen bleef het liggen. Vandaag heb ik dan van pagina 160 tot 318 uitgelezen. In één ruk.

IV – het verhaal

Elsa is een promoverende wiskundige. Ze is op vakantie in de Provence met haar man en zoontje. Dan wordt ze gebeld met de mededeling dat haar vader is overleden en of ze zo snel mogelijk naar Nederland kan komen. Totaal verbijsterd landt Elsa op Schiphol en stapt in de auto bij een man met gemilimeterd grijs haar en een net pak. Al snel blijkt dat er iets niet in de haak is met deze man en Elsa vlucht.
Haar speurtocht brengt haar langs een studente die met haar vader samenwerkte en een televisieprofessor. Samen lossen ze het raadsel op van een brief die ze eigenlijk helemaal niet hadden mogen zien. Dit alles tijdens een ijzingwekkende achtervolging door Amsterdam, Heemskerk, Delft en Frankrijk van slechts 24 uur. De speurtocht dringt door tot in de hoogste Haagse kringen.

IV – wie is dat toch?

Steeds vaker dacht ik tijdens het lezen: “Wie is die IV toch?” Pas in het midden de tweede helft van het boek komt voor mij de eerste aanwijzing, maar zou het echt? En toen de tweede aanwijzing kwam, ontsnapte een harde Oh mijn mond. Lubach heeft lef!
De spanning die Arjen Lubach opbouwt in dit boek is zelfs na vier maanden niet lezen weer op te pakken en doet je huiveren. Wat als dit geen complottheorie blijkt te zijn, maar werkelijkheid?
Kortom, dit boek is een aanrader als je niet vies bent van een spannende thriller die complotten niet schuwt.
[bol_product_links block_id=”bol_54a8120be59de_selected-products” products=”9200000022092081″ name=”reviewlubach” sub_id=”” link_color=”EA2C4D” subtitle_color=”F98738″ pricetype_color=”590805″ price_color=”EA2C4D” deliverytime_color=”590805″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Review: IV van Arjen Lubach http://t.co/R2EbSUcTEd Lubach heeft lef!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest