Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: Suske en Wiske groeien op

door | 02 januari 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Suske en Wiske in een volwassen strip

Suske en Wiske in een volwassen strip

Amoras the saga unfolds


Ik ben opgegroeid met Suske en Wiske. Twee kinderen die allerlei onzinnige, onschuldige, avonturen beleven. Totdat iemand me wees op de volwassen versie van de strip: Amoras.
Amoras bestaat op dit moment uit vier delen en deel vijf staat gepland voor mei 2015. Ik las de eerste drie delen en moest even slikken: Wiske met vrouwelijke vormen en Suske als volwassen kerel is toch best andere koek.
Niet alleen Suske en Wiske zijn opgegroeid, ook Lambik en Jerom zijn een stuk volwassener getekend. Lambik heeft een fout snorretje gekregen en Jerom is een beetje uitgezakt geraakt. Ook Sidonia en professor Barabas zijn ouder geworden.
Het taalgebruik is ook veranderd. Er wordt flink gevloekt en gescholden. Het is niet meer het miljaar van Lambik dat als grofste kan worden beschouwd, maar de f*cks zijn niet van de lucht. En dat blijft niet beperkt tot Suske. Ook Wiske vloekt als een dokwerker. Ik weet niet of dit taalgebruik nodig is om te laten zien dat ze volwassen zijn, maar ik ben normaalgesproken geen striplezer. Ik weet dus ook niet of dit normaal is in strips voor volwassenen.

Het verhaal van Suske en Wiske op Amoras

Barabas gaat naar een conferentie maar wordt ontvoerd. Suske en Wiske passen op de teletijdmachine, omdat Barabas bang is dat er met zijn spullen geknoeid wordt. Wiske wil naar de toekomst en haalt Suske over om mee te gaan. Dan horen ze geluid en verstoppen zich in de kabine. Lambik en Jerom komen binnen: zij willen de teletijdmachine gebruiken om de wereld beter te maken. Door omstandigheden explodeert de machine en Suske en Wiske komen afzonderlijk van elkaar terecht op het eiland Amoras in 2047. En dan ontvouwt zich een verhaal in twee verschillende tijden, dat gaat om geldelijk gewin.

Review

Ik moest dus even wennen aan het feit dat Suske en Wiske volwassen waren geworden. Toen ik daaraan gewend was geraakt, was het weer gewoon een verhaal zoals ik dat ken van vroeger. Het is een vervolg verhaal. Ik hoop dat ik deel vier en vijf (Lambik en Wiske) snel kan lezen, want het is heel spannend en ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Ik lees ze als ebook en Lambik is nog niet uit in ebookvorm.
[bol_product_links block_id=”bol_54a6c46cd3b23_selected-products” products=”9200000009984595,9200000011874030,9200000020897372,9200000026644081″ name=”Amoras” sub_id=”review” link_color=”EA2C4D” subtitle_color=”F98738″ pricetype_color=”590805″ price_color=”EA2C4D” deliverytime_color=”590805″ background_color=”F8F6F3″ border_color=”F8F6F3″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
De links naar deze strips zijn affiliatielinks naar bol.com. Dat betekent dat ik commissie krijg als jij via deze links iets koopt. Daarmee houd ik deze site in de lucht. Alvast hartelijk dank voor je begrip.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Review: Suske en Wiske groeien op http://t.co/ddWF4WoNwF Ik moest even slikken.
  2. Rare jongens die Romeinen - […] Ik ben laatst begonnen met volwassen versie van Suske en Wiske. Ze werden verkocht via de iTunes store, maar…
  3. #50books vraag 14: guilty pleasures » Tekstbureau DrsPee - […] verder lezen hoe het verder gaat met de opgegroeide versie van Suske en Wiske. Ook al was ik erg…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest