Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review – Slimmer online werken

door | 30 november 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

Slimmer online werken

Slimmer online werken

Slimmer online werken


Het fijne van die 60 minuten boekjes van de Frankwatching serie, is dat je ze ook echt in een uur hebt uitgelezen. Het nadeel is, dat het in praktijk brengen van de boekjes soms wel een paar uur tot een paar weken in beslag neemt. Op woensdag kocht ik twee boekjes: Sociale media strategie van Jarno Duursma en Slimmer online werken van Stephan ten Kate. Over het laatste boekje gaat mijn review.
Ik ben van mijzelf best wel een chaoot soms. Of nou ja, soms, vaak. Of eigenlijk: bijna altijd. Maar het genie beheerst de chaos zei mijn docent Nederlands altijd. Aangezien ik toch graag iets meer gestructureerd en efficiënter zou willen werken, stond dit boekje al een tijd op mijn verlanglijstje. En woensdag had ik hem dan. Donderdag las ik hem uit. Vandaag ben ik zaken in praktijk gaan brengen.

Ik ga slimmer online werken

Tenminste, dat heb ik mijzelf voorgenomen. En daar kan ik nu het beste mee beginnen, nu ik mij heroriënteer op werk. Als ik het thuis al in praktijk kan brengen, dan is het straks op werk een koud kunstje. Wel eng: ik ben straks gewoon georganiseerd.
Het boekje van Stephan ten Kate staat vol met allemaal tips over verschillende tools die je kunt gebruiken om je online leven makkelijker te maken. Hij deelt de tools en programma’s ook in per onderdeel. Zo zijn daar lijstjes en agenda’s over het bijhouden van je to-do’s en afspraken, hoe je je inbox leeg houdt, online informatie zoeken en verwerken, samenwerken en communiceren en sociale media. En bij al deze onderwerpen noemt Ten Kate meerdere applicaties die je kunt gebruiken voor pc, Mac, Android, iOS of Windows systeem. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een app voor. En alle genoemde apps staan heel duidelijk per hoofdstuk achterin het boek genoemd. Het zijn er echter zoveel dat de mogelijkheid tot keuzestress om de hoek komt kijken.
Ik heb inmiddels al een flink aantal apps in gebruik genomen. Pearltrees, een online bookmarkprogramma,Wunderlist voor het bijhouden van mijn taken en ik heb inmiddels vandaag ook mijn inbox opgeruimd en ingedeeld met slechts vier mappen in plaats van de twintig die ik er had staan. Ik heb mijn e-mailhandtekening gemaakt en een LinkedIn plugin aan mijn outlook toegevoegd. Evernote had ik al, maar ik heb daar ook wat meer informatie over gelezen dus ik weet weer iets meer om het te gebruiken.

Ik ben nog lang niet klaar

Ik heb nog flink wat acties op mijn lijstje staan. Ik ben nog wel een paar weken zoet. Maar uiteindelijk hoop ik toch meer tijd over te houden door dit allemaal slimmer te gaan doen. Ik denk dat het wel duidelijk is hoe ik over dit boek denk, maar ik schrijf het toch maar even op.
Dit boek is een echte aanrader als je je online leven wil vergemakkelijken, de informatiestress wil verminderen en tijd wil overhouden!
Stephan ten Kate: Slimmer online werken in 60 minuten. Haystack in samenwerking met Frankwatching, 2013.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. anna

  Moest lachen met je zin ‘Wel eng: ik ben straks gewoon georganiseerd.’ – niks eng hoor, gewoon praktisch 🙂

  Antwoord
 2. Stephan ten Kate

  Dank voor je enthousiaste review Martha!
  Ik hoop dat mijn boek je een snelstart heeft gegeven om georganiseerd te worden. De 60 minuten zijn inderdaad een indicatie voor het lezen. De investering daarna is wat langer, maar wel een die gaat lonen op lange termijn! En dat kan je alleen maar zelf ervaren, het is niet uit een boekje te halen. Oftewel: “The proof of the pudding is in the eating”.
  En ik moest ook lachen bij het feit dat je het ‘eng vindt’, en wens je dan ook veel succes en overzichtplezier!
  Ik heb je laatste zin met veel plezier in het review-overzicht van #sow60 geplaatst: http://bit.ly/sow60-hetboek
  Als je vragen/opmerkingen hebt: stel ze gerust! 🙂

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Boekreview: Sociale media strategie - Jarno Duursma - Drspee blogt een leven lang mee - […] krijgen. Ik las vorige week het boek Sociale media strategie van Jarno Duursma. Dit boekje had ik ook op…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest