WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 48: Kader

door | 28 november 2013 | Overige, WOT | 0 Reacties

kader, in 60 minuten
kader, in 60 minuten

Nieuwe In 60 minuten boekjes van Haystack

Kader ~ beelduitsnede, geeft de omtrek aan van wat in beeld komt en wat erbuiten blijft

Heb ik een kader op mijn blog waar ik binnen blijf, vraagt Irene op haar blog. Ja dat heb ik. Ik blog niet over mijn moeder, zus, zwager of nichtjes. Ik blog over mijzelf. Over wat ik heb meegemaakt, wat mij bezighoudt en waar ik “pissed off” van raak of vrolijk van word; niet alles is bespreekbaar.

Wat op dit moment vooral binnen mijn kader valt, is werk vinden.

Daarvoor ben ik gisteren naar het #jobsevent van Frankwatching geweest. In maart was ik er ook al eens geweest en toen heb ik heel veel geleerd over Twitter en bloggen. Dit keer zocht ik workshops uit over LinkedIn. Ook daar heb ik ontzettend veel over geleerd. Ik heb geleerd hoe belangrijk de tweedegraadsconnecties zijn, bijvoorbeeld. En hoe je summary eruit moet zien.
Daarnaast heb ik in grote lijnen geleerd hoe je een social media plan op kan zetten en daarmee een baan kan scoren. Ik heb het boekje van Jarno Duursma gekocht, de details ga ik nog uitspitten.
Ook heb ik het boekje van Stephan ten Kate gekocht: Slimmer online werken omdat ik denk dat ik daar nog aan efficiëntie kan winnen. Iets wat op dit moment buiten mijn kader valt. Ook dit boekje ga ik nog doorspitten.
Dan zijn er nog een aantal vragen die ik voor mezelf moet beantwoorden:

  • Wat wil ik?
  • Waar word ik vrolijk van?
  • Met welke eigenschappen kan ik goed samenwerken?
  • Bij welke bedrijven wil ik werken?

Dit zijn ze niet allemaal, maar wel een aantal. Een leerzaam event dus. Omdat ik mijn aantekeningen niet heb bekeken nog, zal ik ook nog wel wat door elkaar gegooid hebben.
Ik ben ook bezig om een enorme to-do-lijst op te zetten zodat ik alles wat ik heb gehoord gisteren in praktijk kan brengen. De komende week, en misschien wel weken, zit ik dus veel achter de computer. Dat valt weer binnen mijn kader, als soort van nerd.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest