Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: Wat jij niet ziet door Sarah Pinborough #wtfthatending

door | 06 oktober 2017 | Boeken | 1 reactie

7FF92F25-10D6-49C6-93C8-A0D442CA572F

Het voordeel van op vakantie zijn, is dat je veel kunt lezen. Ik las binnen een paar dagen het boek Wat jij niet ziet uit. En om even heel erg hip te doen: OMG wtf dat einde!

Van de achterflap:
Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

Wat jij niet ziet is een complete mindfuck

Aan het begin van dit boek wordt de lezer gevraagd akkoord te gaan met een geheimhoudingsverklaring. Daar staat onder andere in dat je alleen in verhullende termen over het einde mag spreken, en op social media alleen met de hashtag wtf that ending. En alleen met mensen die het boek al gelezen hebben, mag je het einde bespreken.
Die verklaring an sich is al een bijzondere manier om een boek te beginnen. De hele structuur van het boek is opgebouwd uit toen en nu. En varieert vanuit twee verschillende perspectieven: die van Adele en die van Louise.
Review Wat jij niet zietLouise zoent in een kroeg in een dronken bui met een man die later haar baas blijkt te zijn. De relatie ontwikkelt zich desondanks. Ondertussen raakt Louise geheel toevallig bevriend met de vrouw van ‘de-man-uit-de-kroeg’ zoals ze David is gaan noemen. Adele lijkt een zeer charmante vrouw en is daarnaast nog eens beeldschoon.
David lijkt echter niet gelukkig met Adele. Maar de vraag is waarom? In de loop van het verhaal wordt de rol van Adele steeds duidelijker. En Louise krijgt steeds meer het gevoel dat David een slechte man is die zijn vrouw mishandelt. En dan draait alles ineens drie keer om en is de mindfuck van Wat jij niet ziet compleet.

Ga dat boek lezen!

Ik zal ook uitleggen waarom ik dit een waanzinnig goed boek vind. Het boek bouwt rustig op. De afwisseling in hoofdstukken tussen Louise en Adele nu en Adele toen is goed gestructureerd en vertelt net genoeg om je geboeid te houden.
Gaandeweg het boek begon ik theorieën te ontwikkelen: David is een narcist die uit is op het geld van Adele, Adele is een kindvrouwtje en zo steeds verder tot complete complottheorieën over hoe Adele en Louise David een hak zouden gaan zetten voor zijn misdragingen.
Maar iedere keer kreeg ik daarin ongelijk en moest ik verder lezen om te zien hoe het dan wel zit. En dan dus dat einde. Een complete mindfuck die zo goed is uitgedacht en opgebouwd en waar zo goed naar toe gewerkt is, dat je het zonder moeite kan accepteren in de fictieve wereld van Wat jij niet ziet.
[usr 5]
[bol_product_links block_id=”bol_59e0cf6f8fb1d_selected-products” products=”9200000076294591,9200000076273436″ name=”reviewwatjijnietziet” sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Plaatje: Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Anna

    Nu maak je me wel heel benieuwd…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest