Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Schaars en aantrekkelijk dansen

door | 11 januari 2016 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

Waarin ben jij schaars en aantrekkelijk?

Waarin ben jij schaars en aantrekkelijk?Maandagavond was ik bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de RVOZ. Zij hadden deze bijeenkomst georganiseerd om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Daarvoor had de Zoetermeerse vereniging kosten noch moeite gespaard om een geweldige spreker uit te nodigen. Er was één vraag die mij raakte en waar ik echt wat mee moest.
De spreker op het podium vraagt aan het publiek: “Waar ben jij schaars en aantrekkelijk in?” Het blijft stil in de zaal. “Als je schaars en aantrekkelijk bent, dan komt de klant bij jou terug,” zegt de man op het podium. De spreker is Jan van Setten. Energiek, passioneel en een begenadigd spreker. De man die spreekt over een kick-on in plaats van een kick-off.
Maar die vraag blijft me bezighouden, ook nu nog, een paar uur nadat ik hem hoorde.
Van Setten spreekt inmiddels verder over dansen. “Je moet dansen, in plaats van mentaal slaan.” zegt hij. “Als een klant vindt, dat hij een hoop centjes moet betalen voor jouw dienst of product, dan kun je zeggen, dat hij er ook veel voor terugkrijgt. Dat is de reactie die de meeste mensen geven. Maar je kunt ook dansen. Je zet jezelf in de ‘relax’-stand en je stelt een wedervraag. Je gaat dansen.”

Ik hang nog steeds bij schaars en aantrekkelijk

Ik heb geen flauw idee. Ik weet dat ik als persoon uniek ben. In ieder geval in Zoetermeer. Er zijn bij mijn weten namelijk nog twee andere vrouwen die Martha Pelkman heten, maar die wonen niet in Zoetermeer. Dus in Zoetermeer ben ik schaars. En mensen waarmee ik in gesprek raak, willen mij graag dingen vertellen. Dat is wat ik meebreng als toegevoegde waarde. Is dat aantrekkelijk? Misschien wel.

Ik moet denken aan iemand die ik ontmoette op een ander evenement. Hij nodigde mij uit voor een zakelijk ontbijt. “Iedereen heeft daar een dingetje. Het is mijn ding om aantrekkelijke vrouwen zoals jij mee te nemen naar het ontbijt…” De rest van zijn verhaal ging verloren.
“Sorry, wat zei je? Ik was even blijven hangen bij de zin ‘aantrekkelijke vrouwen zoals jij’,” stamelde ik beduusd.

Jan van Setten spreekt verder over het dansen

In plaats van zeggen dat je er veel voor terugkrijgt, kun je ook zeggen: “Ja, ik vind het ook veel, maar als je een fijne beleving wil en wil dat je medewerkers lekker op hun plek zitten, dan is dat wel de moeite waard. Toch?”
Zoiets. Je danst om je klant heen.
Het schijnt ook te werken bij je partner. Al moet je daar wel voorzichtig mee zijn, want het kan verkeerd lopen. “Zo, ben je daar eindelijk?” Je kunt dan antwoorden: “Ja, hoezo?” Maar dan heb je de poppen aan het dansen. Je kunt beter een vraag stellen:
“Heb je me gemist, schat?”
Kortom, dansen om je klant met al jouw schaarsheid en aantrekkelijkheid. Het schijnt te werken.
Nu moet ik alleen mijn schaarsheid en aantrekkelijkheid nog even goed verwoorden… Wat een vraag.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Elja

  Interessante manier om er naar te kijken heeft hij. Dansen. Geen gek idee. En die vraag beantwoorden over waar je schaars en aantrekkelijk in bent, is moeilijk maar wel heeeeel belangrijk denk ik. Want daarmee geef je ook aan dat je jezelf waardeert. Heftig maar lastig.

  Antwoord
 2. Monique

  Iets vergelijkbaars heb ik op geoefend bij een training op werk. Hier was het meer onder het mom ‘move and shake’. Het zat in het toepassen van de roos van Leary.

  Antwoord
 3. carel

  Het gaat toch vooral om zelfvertrouwen. Als je zelf overtuigd bent dan kun je dat overbrengen, dansend of op jouw manier

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Schaars en aantrekkelijk dansen https://t.co/OR3IdRsGFv "Ik was nog blijven hangen bij aantrekkelijke vrouw"
 2. Ron Verhaak (@braecken1) - Schaars en aantrekkelijk dansen https://t.co/pzzDSW0mg3 via @drspee

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest