WhatsApp
Telefoon

Schrijfopdracht Januari

door | 03 januari 2020 | Verhalen | 2 reacties

Iedere maand, op de eerste vrijdag van de maand, geef ik je een schrijfopdracht waarmee je aan de slag kunt om je creativiteit te scherpen, je schrijfspier te trainen en een mooi verhaal te maken. Ik zal proberen om de opdrachten breed te houden, zodat je veel ruimte hebt om te schrijven.

Iedere maand zal in het teken staan van een thema dat je helemaal kunt onderzoeken in jouw verhaal. Je kunt het verhaal op je blog publiceren of naar mij insturen als je dat wil. Geef dan ook even aan of je het goed vindt dat ik delen van je verhaal gebruik om feedback op te geven.

De opdracht voor januari

Deze maand staat natuurlijk in het teken van goede voornemens. Je weet waarschijnlijk wel dat een goed voornemen niet werkt. Je neemt je voor om iets te doen, maar dat is nog geen commitment of belofte om iets te gaan doen. En uiteindelijk komt er waarschijnlijk niets van terecht.

Stel je nu eens voor dat we geen goede, maar slechte voornemens hebben. Wat voor slecht voornemen zou dat zijn en hoe pakt dat uit?

De opdracht: je personage heeft een slecht voornemen voor het nieuwe jaar. Wat dat is mag je zelf bedenken. Hoe gaat hij of zij zich aan dat voornemen houden?

Even een paar regeltjes. Je verhaal bevat minimaal 300 en maximaal 3000 woorden. Let op dat je niet discrimineert en houdt het netjes (geen 18+-verhalen). Je mag het op je blog publiceren, maar deel dan de link even in de reacties. Je mag je verhaal insturen via onderstaand formulier.

Is je verhaal al gepubliceerd?

Mag ik je verhaal delen?

Wil je feedback op je verhaal?

1 + 5 =

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. vikingsmeisje

  Wat een leuk idee! Eens kijken of ik eindelijk eens iets uit mijn toetsenbord krijg

  Antwoord
  • Martha

   Dat gaat jou vast lukken!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Januari prompt: een slecht voornemen - Stukjes - […] eerste vrijdag van de maand geeft Martha een schrijfopdracht waarmee je aan de gang kunt gaan. Het is typisch…
 2. Schrijflessen 101 - Stukjes - […] het begin in mijn hoofd had. De meningen verschillen over wat werkt want twee andere schrijvers, Martha en Cindy…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest