SEO, kan ik dat eten?
Vandaag een keer een technisch blog. Over SEO: search engine optimalization ofwel zoekmachine optimalisatie. Ik zal me vooral met de tekstuele kant van optimalisatie bezighouden in dit blog, omdat daar vooral mijn interesse naar uit gaat.
SEO dus
bron
Waarom zou je je met SEO bezig moeten houden? Het is belangrijk voor mensen die gevonden willen worden op het internet. Zeker handig als je ZZP-‘er bent en je afhankelijk bent van het internet voor je inkomsten. Je begint natuurlijk met het een domeinnaam en een website. Als je daar zelf niet handig mee bent, dan kun je een webdesigner zoeken. Stel dan wel de juiste vragen aan hem of haar om een goede, vindbare site te krijgen. Niet alleen designtechnisch, maar ook taaltechnisch.
Waar let je op?
Waar moet je, onder meer, in je teksten op letten om op jouw zoekwoord gevonden te worden?
- Zorg ervoor dat de metadata klopt met de inhoud van je website. Je metadata staat in de code van je website. Google kijkt daar naar. Komen de woorden in de metadata niet voor in je tekst op de pagina, dan zak je naar beneden op Google. Je bent niet relevant voor de zoekresultaten.
- Zorg ervoor dat de titel van je blog of pagina ook in het tabblad staat. Daar word je ook op gevonden.
- Probeer met synoniemen te werken en verwerk die ook in je metadata. Een synoniem is een woord dat hetzelfde betekent als het andere woord, bijvoorbeeld: eten en nuttigen als je een kookwebsite hebt.
- Het is beter om je website dynamisch te maken. Dat wil zeggen: blog! Op die manier heb je een deel van je website dat steeds verandert. Dan blijf je actueel en kun je inspelen op verschillende situaties in de media, waardoor je steeds meer gevonden gaat worden.
- Goede teksten, van driehonderd woorden of meer worden beter gevonden dan teksten met minder woorden.
- Zorg dat je teksten scanbaar zijn, door middel van tussenkopjes. Door het gebruik van tussenkopjes kan de lezer snel zien of hij interessante informatie kan vinden in dat stukje tekst. Tussenkopjes helpen ook bij de optimalisatie van je website. De SEO dus :).
- Vergeet niet om in de plaatjes die je toevoegt aan je blog de alt-tag in te vullen. Alt-tag staat voor alternatieve tag, een woord waarop je gevonden kan worden als er op plaatjes gezocht wordt.
SEO is dus belangrijk als je gevonden wil worden, als je naam voor jezelf wil maken of als je graag gelezen wordt :).
Meer weten of vragen?
Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!
SEO, kan ik dat eten? – http://t.co/8wLlZz645E