WhatsApp
Telefoon

Spookhotel – #WOT 41

door | 11 oktober 2018 | WOT | 1 reactie

Spookhotel ~ gastenverblijf waarvan gezegd wordt dat er vreemde verschijningen, zogenaamde spoken of geesten, verblijven.


Over de hele wereld zijn er meerdere hotels waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Ook in Laag-Soeren schijnt er eentje te staan: een vervallen hotel waarvan de eigenaresse al in 2007 overleed. Ik kwam dit artikel tegen terwijl ik bezig was voor een klant.
Volgens de ghosthunter is het hotel vergeven van de spoken: in elke kamer staat je wel iets aan te kijken. Even een waarschuwing voordat je op de link klikt of er gaat kijken – de site toont foto’s en geeft wat dingen aan die je daarop kunt zien. Als je er gevoelig voor bent, dan adviseer ik je om niet te kijken.
De meeste spookhotels zijn ontmaskerd. Tocht langs het plafond die een lamp doet bewegen, vlekken op de camera of slecht ontwikkelde foto’s. Maar soms kan het best wel eens zijn dat je er toch eentje tegenkomt die wel echt is.

Er zijn mensen die graag naar een spookhotel gaan

Om er vakantie te vieren in de hoop dat ze iets zien of voelen. Er zijn verschillende lijstjes op het internet die de beste, grootste of engste hotels noemen. Ik noem er eentje van metronieuws.
De eerste die zij noemen is het Lizzy Borden, een bed & breakfast, waarover het verhaal gaat dat de kleine Lizzy Borden in 1892 haar ouders in stukken heeft gehakt.
Mijn persoonlijke favoriet: clowns. In het Clown motel word je van alle kanten bekeken door clowns. Als je een clownfobie, of coulrofobie hebt, is dit geen aanrader.
In het Chillinghamcastle worden geregeld geesten gezien en geschreeuw gehoord. Voor mij hoeft het niet zo, maar misschien wil iemand anders wel wakker gegild worden om op spooktocht te gaan?
Het Karosta hotel in Letland is gesitueerd in een voormalige militaire gevangenis. Ook de Nazi’s maakten hier veel gebruik van. Het kan zijn dat je deur zomaar uit het niets open slaat. Slaap lekker!
Je snapt het: de overige vier kun je op de site van metronieuws lezen. Heb jij wel eens iets raars meegemaakt in een hotel en werd dat afgeschoven op het feit dat dit een spookhotel was? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Laat een reactie achter onder dit blog of link naar je eigen site als je zelf blogt.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest