Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Quote #5

door | 15 oktober 2018 | Quotes | 0 Reacties

Deze quote is van Edgar Allan Poe. Deze Amerikaanse schrijver en dichter heeft een zeer turbulent leven gehad, om het maar zachtjes uit te drukken. Hij leefde van 1809 tot 1849 en is veertig jaar geworden. Hij stierf waarschijnlijk aan een hersentumor.

Ik ben een schrijver, derhalve ben ik niet bij mijn volle verstand.

Een beetje losjes vertaald, maar dat is wel de essentie. Poe is vooral bekend van zijn werk The Raven. Zijn succes kwam pas in 1845 met de publicatie van dit gedicht.
De schrijver heeft het erg zwaar gehad. Hij was verslaafd aan drank en gokken en had schulden. Zijn huwelijk met zijn 13-jarige nichtje bracht hem weer een beetje op de rit, maar na haar dood in 1847 ging het weer bergafwaarts met hem. Poe deed een zelfmoordpoging in 1848 en in 1849 stierf hij een paar dagen nadat hij in de goot werd gevonden met de kleding van iemand anders aan. Er is nooit duidelijk geworden wat er met hem gebeurd is.
Edgar Allan Poe stond aan het begin van alle fantasy- en horrorgenres in de huidige literatuur. Hij schreef vooral verhalen in het genre van de gothic novel en wordt gezien als de grondlegger van het detectivegenre.
Je kunt de The Raven hier lezen.
Deze quote is een versie van een veel bekender citaat van de Franse filosoof Descartes: Ik denk dus ik ben. Of, in het Latijn: Cogito ergo sum. Een stukje tekst zoals dit, dat je doet denken aan een ander stukje tekst, noem je een allusie of zinspeling.

 
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest