WhatsApp
Telefoon

Spreekwoord 10: pak

door | 10 maart 2017 | Overige, Spreekwoorden 2017 | 1 reactie

Bij de pakken neerzitten

En dan staar je ineens naar een cursor in een wit veld. Je ogen vallen langzaam dicht door het ritmisch knipogen van het zwarte verticale streepje. Met moeite wurm je wat luciferhoutjes tussen je ogen om dan toch maar iets te gaan tikken over knipogende cursors op witte velden en dan valt er een pak van je hart.

Bij de pakken neerzittenJe hebt het begin van een blog over spreekwoorden met het woord pak erin. Sterker nog, je hebt zelfs een spreekwoord gebruikt in de inleiding van je blog. Dat is dan weer goed voor de SEO, omdat je het focuswoord al in de eerste alinea hebt gebruikt.
Gelukkig ga ik niet bij de pakken neerzitten: ik probeer er het beste van te maken. Soms lukt dat en soms niet. Vandaag blijft echter inspiratieloos, ook al begon het redelijk literair met die knipogende cursor. Ik denk dat mijn hoofd te vol gepakt zit met dingen die ik nog moet doen en waar ik over na moet denken. Dan kun je maar beter je biezen pakken en wat anders gaan doen.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Carel

    Een pakkende conclusie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest