WhatsApp
Telefoon

The Apothecary’s Poison door C J Archer – Review

door | 04 augustus 2019 | Boeken | 0 Reacties

In dit derde deel van de Glass & Steele serie, The Apothecary’s Poison, begint de tijd voor Matt te dringen. Hij moet zijn horloge steeds vaker gebruiken om gezond te blijven. Dan lezen India en Matt over een dokter die iemand terug tot leven heeft gebracht, ook al was het maar even, en hun hoop leeft op. Maar dan blijkt dat het niet helemaal is zoals het lijkt.

Cover Apothecary's poisonDokter Hale blijkt een apotheker te zijn met magische krachten die magie meer bekend en geaccepteerd wil maken. De rest van zijn collega’s is daar niet blij mee en ook het apothekersgilde is niet blij. Dan wordt Hale vermoord en moeten India en Matt op zoek naar de moordenaar. Ondertussen gaat hun zoektocht naar de horlogemagiër Chronos ook nog door. En die wordt steeds dringender. Chronos wordt gevonden, maar dan krijgt India een schok: een grote cliffhanger waardoor ik direct boek vier ging lezen.
Natuurlijk is er opnieuw een connectie tussen Abercrombie en het apothekersgilde, wat enigszins geforceerd overkomt. Abercrombie probeert de gildemeester ervan te overtuigen India niet meer te ontvangen. Ik hoop eerlijk gezegd dat Abercrombie meer motivatie heeft dan alleen angst voor magie en vrouwenhaat, want het wordt nu wel vervelend.
Sheriff Payne, de corrupte sheriff die Matt is gevolgd vanuit Amerika, speelt een grotere rol in het verhaal. Hij ziet Matt zijn horloge gebruiken en krijgt vermoedens over wat het doet. Hij probeert Matt van zijn horloge te scheiden, wat uiteindelijk ook lukt. Kan India op tijd komen om Matt te redden?

De moordenaar zit in onverwachte hoek

De zoektocht naar de moordenaar van Dr Hale krijgt een persoonlijk tintje, omdat Matt en India een van de laatsten zijn die hem levend hebben gezien. Ze doorkruisen de hele stad en komen zo bij een apotheker uit, die Hale’s naam gebruikt voor zijn medicijn. Dat blijkt ook de apotheker te zijn van Matt’s andere tante, Lady Rycroft en haar dochters. Toeval bestaat niet?
Ondertussen kabbelt de liefde tussen India en Matt voort. India is er van doordrongen dat zij niet geschikt is voor Matt vanwege hun standsverschil. Dat gevoel wordt ook aangewakkerd door de tante van Matt, die een groot aantal geschikte dames op de thee uitnodigt. Voor Matt is dit een kwelling.

Mijn mening

Ik vind dit een minder boek dan de vorige twee. Maar omdat ik boek vier, vijf, zes en zeven ook al heb gelezen, is dit wel een noodzakelijk boek om te lezen. Het boek leest opnieuw lekker weg en als je vooral leest vanwege de romance tussen Matt en India, dan word je in dit deel niet teleurgesteld.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest