WhatsApp
Telefoon

Ontsnappen ~ #WOT deel 32

door | 08 augustus 2019 | WOT | 2 reacties

Ontsnappen aan de realiteit met een boek, one stop schrijver shop

Ontsnappen ~ 1) Aan iemand ontkomen 2) Demarreren 3) Deserteren 4) Échapperen 5) Iets verlaten 6) Loskomen 7) Omzeilen 8) Ontduiken 9) Ontgaan 10) Ontglijden 11) Ontglippen 12) Ontkomen 13) Ontkomen aan 14) Ontschieten 15) Ontslippen 16) Ontspringen 17) Ontvluchten 18) Ontwijken 19) Ontworstelen 20) Opdrossen 21) Slippen 22) Uit het geheugen verdwijnen


Ik mag graag ontsnappen aan de realiteit. Dat had ik als kind al, want laten wel wezen: mijn realiteit was niet zo leuk. Dus ik droomde dat ik Assepoester was en dat een knappe prins mij kwam redden en dat ik zo kon ontsnappen aan mijn ellende. Dat ik op school die ene vinger kon opsteken en zeggen: “Lekker puh.” Of zoiets.
Er is zelfs een woord voor: escapisme. En dat betekent de psychologische neiging of gewoonte om de zorgen van het alledaagse leven en de daarbij horende verplichtingen te vergeten. Een escapist trekt zich terug in een “andere wereld”, zoals fictie, amusement, hobby, theater, videospellen en film.

Ontsnappen in boeken

Dat is mijn manier van even niet geconfronteerd hoeven worden met de realiteit. Een boek lezen, even helemaal in de wereld van de hoofdpersonen mezelf onderdompelen. Ik vind het heerlijk. Op dit moment dompel ik me onder in de wereld van de opiumverslaving aan het einde van de negentiende eeuw in Londen. Een simpele romance van een opiumgebruiker en zijn verpleegster. Natuurlijk krijgen ze elkaar, maar de plot zit hem in hoe ze elkaar krijgen en waarom hij opium is gaan gebruiken.
Hoe ontsnap jij aan je werkelijkheid als je dat nodig hebt? Ga je lezen of wandelen of misschien een terrasje pakken in een andere stad? Of denk jij aan de vluchtpogingen van wielrenners in de Tour de France of de Vuelta? Ik ben benieuwd!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Irene

    [Blog:] Ik dacht daar vanmorgen nog aan, toen ik dacht dat ik stoer mezelf aan het afbeulen was in de sportschool. Goed bezig; is wel zo’n term die ik mezelf inprent en toespreek. En ook dat ik hier heel goed in… https://ipixtitude.com/wot-deel-32-ontsnappen/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest