WhatsApp
Telefoon

The Mapmaker’s Apprentice door C.J. Archer – Review

door | 31 juli 2019 | Boeken | 0 Reacties

mapmaker's apprentice

The Mapmaker’s Apprentice is het tweede deel van de Glass & Steele serie van C.J. Archer. Ook dit boek is alleen in het Engels verkrijgbaar, maar het Engels is simpel en daarom goed te lezen. India Steele woont inmiddels bij Matthew Glass in huis als zijn assistente. De zoektocht naar een horlogemaker gaat in dit deel ook door, maar de hoofdlijn is dit keer een verdwenen leerling kaartenmaker. Matt en India moeten hem vinden.

The Mapmaker's Apprentice door CJ ArcherZe doen zich voor als een getrouwd stel en ontdekken dat niet iedereen bij het kaartenmakersgilde is wat hij lijkt. De kwaliteit van de leerling kaartenmaker roept jaloezie, achterdocht en angst op. Hoe dieper Matt en India graven in de geheimen van het gilde, hoe meer sinister ze worden. Ze ontdekken een link tussen het horlogemakersgilde en het kaartenmakersgilde en er ligt een oude magische schat begraven onder de straten van Londen.
En er is iemand die zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat Matt er niet achter komt hoe de man heet die zijn magische horloge kan repareren. De kracht van het horloge gaat achteruit en Matt heeft het steeds vaker nodig om te herstellen.

The Mapmaker’s Apprentice

India moet in dit tweede deel van de Glass & Steele serie ook weer haar magie gebruiken. Ze leert ook steeds meer over haar eigen magie. Zo kan ze het voelen als er iets met magie in aanraking is geweest, doordat het een bepaalde warmte afgeeft.
Ze maken kennis met de opa van de verdwenen kaartenmaker, die ook magie heeft. Hij heeft het altijd verborgen gehouden voor het gilde, omdat hij wist dat ze het niet konden waarderen. Daarom heeft hij zijn kleinzoon ook nooit verteld dat hij over magie beschikt. Matt en India komen erachter dat de jongen gevraagd is een bijzondere kaart te maken voor een archeoloog. Deze kaart moest een bijzondere schat lokaliseren. Zo komt het tweetal ook in aanraking met een metaalmagiër die op zoek is naar de schat en de kaart wil hebben die India en Matt in hun bezit hebben.
Ondertussen blijven ze alert op aanwijzingen naar de horlogemaker die het horloge van Matt kan repareren. Ze hebben hem mogelijk gevonden in een fabriek die horlogematerialen levert, maar hij weet te ontsnappen. De vraag is of ze op tijd zijn om Matts leven te redden.

Mijn mening

Het verhaal over de kaartenmaker vind ik spannend: de geheimen die India en Matthew ontdekken zijn onverwacht en de link tussen Abercrombie, de gildemeester van de horlogemakers, en het kaartenmakersgilde is op zijn minst zeer verdacht. De speurtocht naar de Mapmaker’s Apprentice brengt allerlei gevaren op het pad van het tweetal, die ik soms met ingehouden adem las.
Het verhaal over de horlogemaker kabbelt wat voort en de romance tussen India en Matt staat stil. Ze schieten weinig op in dit verhaal maar de zoektocht naar de kaartenmaker maakte dit stuk meer dan goed. De uitspraken van Willie en de grappige gesprekken tussen haar, Duke en Cyclops zijn een leuke toevoeging aan het verhaal. Ook dit verhaal leest lekker weg in een zomervakantie, op het strand of op het balkon.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest