WhatsApp
Telefoon

Recycling ~ #WOT deel 31

door | 01 augustus 2019 | WOT | 3 reacties

Recycling. Doe jij eraan mee?

Recycling ~ 1) Hergebruik 2) Herwinning 3) Kringloop 4) Recirculatie 5) Recuperatie 6) Regeneratie 7) Terugwinning van stoffen uit afval


De plastic soep. Ontbossing. Dieren die uitsterven. Regeringen die niet kunnen wachten om de bronnen onder de smeltende Noordpool te ontginnen en de bossen te kappen in het Amazonegebied om daar mijnen te gaan bouwen. Ondertussen stijgt het water door de smeltende poolkappen en worden de longen van de wereld steeds kleiner. En waarom? Omdat wij, de eerstewereldlanden, alleen maar meer meer meer willen.
En wat doen wij hier in Nederland? Wij verbieden vrouwen om een boerka te dragen. Ik geef toe dat ik graag iemand in de ogen wil kijken als ik met iemand praat, maar om het nou helemaal te verbieden? En dan niet handhaven, nee dat laten we aan de burger over met een ‘prachtige’ uitleg in het AD over hoe je een burgerarrest maakt. Ik noem dat micromanagement. Van onze reputatie als tolerant land blijft weinig over. Vroeger, en dan heb ik het over de middeleeuwen, kwamen Engelse en Franse schrijvers hierheen om hun verboden boeken te laten drukken. Dat hoeven ze nu niet meer te proberen.

Laten we aan recycling gaan doen

Coca Cola drukt op zijn plastic doppen af: ‘please recycle’. Dat doe ik dan ook. Statiegeldflessen lever ik netjes in, de halve liter flesjes drink ik meestal op straat of in de trein of auto. Ik gooi ze niet op straat, maar doe ze in een prullenbak. Misschien naïef van mij, maar ik ga ervan uit dat de flesjes worden uitgesorteerd bij de afvalverwerking.
Overigens even advocaat van de duivel: Coca Cola legt de verantwoordelijkheid bij ons neer door ons te vragen om aan recycling te doen. Ze schuiven het dus af. Zou het niet mogelijk zijn om een vervanging te vinden voor de petfles? Ik weet nog dat de flessen ooit van glas waren, maar waarom dat ooit is gestopt?
Doe jij aan recycling? Ik ben nieuwsgierig hoe jij omgaat met plastic en ander afval.
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Irene

    [Blog:] Als eindgebruikers zijn we verantwoording schuldig aan de rest van de wereld en het puin wat we achterlaten. Ik denk dat de wijze waarop ons afval uiteindelijk wordt vernietigd niet al te goed doordacht… https://ipixtitude.com/wot-deel-31-recycling/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest