Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Thee ~ #WOT deel 37

door | 12 september 2019 | WOT | 5 reacties

thee

Thee ~ 1) Aftreksel 2) Alcoholvrije drank 3) Amberkleurige drank 4) Aromatisch aftreksel 5) Dagelijkse drank 6) Drank 7) Genotmiddel 8) Geurige drank 9) Gezondheidsdrankje 10) Hete drank 11) Kruidendrank 12) Maté 13) Middagdrank 14) Nationale drank van china 15) Nationale drank van de Engelsen 16) Natuurproduct 17) Ochtenddrank 18) Plant 19) Plantenaftreksel


Ik ben zelf meer een koffieleut, maar thee heeft ook zijn charmes. Er zijn alleen zoveel verschillende soorten. Als ik dan toch thee drink, heb ik liever zwarte thee. Geen vruchtenthee of andere soorten. Een gewone earl grey of English breakfast tea is wat mij betreft prima.

Thee in Japan

In Japan hebben ze hele theeceremonies. Dat luistert allemaal heel nauw. Ik heb een keer zo’n ceremonie meegemaakt en dat was bijzonder indrukwekkend. Ook omdat ik toen net mijn zwarte band had gehaald. Ik kan niet echt meer navertellen hoe dat ging. Iets met een theekopje dat je moet draaien met de mooie kant naar je gastheer of -vrouw en dat je dan een slokje moet nemen. En vervolgens het kopje weer teruggeeft. Iets met een komfoortje waarop het water gekookt wordt, terwijl de ceremoniemeester de kopjes schoonmaakt met een doekje. Zoals ik al zei, bijzonder indrukwekkend.
Drink jij graag thee? Of ben je net als ik meer een koffieleut? En als je dan theedrinkt, wil je dan een smaakje of drink je graag groene thee? Heeft deze warme drank nog een speciale betekenis voor je? Zat jouw moeder bijvoorbeeld op je te wachten als je uit school kwam met een dampende mok en een koekje? Ik lees het natuurlijk weer graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Photo by Erfan Amiri on Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Marc

  De Engelsen hebben ook van die aparte individuele theerecepten. Heet water koken en dan nog 35 seconden in de magnetron: ( en elkaar uitmaken voor weirdo. Wij zijn voor.hun ook weirdo’s met onze pickwick afvalthee en chemische aardbei theesmaakjes!

  Antwoord
 2. Irene

  [#WOT: ] Nee, thee zul je mij niet gauw zien drinken. En als men me ’t vriendelijk vraagt of ik wellicht een kop thee wil zeg ik altijd, dát drink je maar in de Kerk (net als Buckler, volgens Youp… https://ipixtitude.com/wot-deel-37-thee/

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Thee: #WOT 2019, deel 37 - Stukjes - […] of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.De…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest