WhatsApp
Telefoon

Twijfel ~ #WOT deel 36

door | 05 september 2019 | WOT | 3 reacties

Waar twijfel jij wel eens over?

Twijfel ~ 1) onzekerheid, 2) gebrek aan vastheid van wil of besluit, 3) besluiteloosheid: iets in twijfel trekken niet geloven; 4) het lijdt geen twijfel het is zeker


Soms zit ik vol met twijfel. Wat eet ik vanavond? Zal ik gaan sporten? Dat zijn simpele twijfels. De grotere twijfels zijn wat heftiger. Ben ik wel op de juiste weg? Moet ik het misschien toch niet anders doen? Doe ik wat ik doe wel goed? Zitten mensen wel op mijn cursus te wachten? Moet ik me misschien toch niet gaan concentreren op het vinden van een baan en het hele ondernemerschap aan de wilgen hangen?
En dan gebeurt er weer iets, waardoor ik weet: dit is de juiste weg. Dit is wat ik moet doen. Dit is wat mijn doel hier in dit leven is. En dat is: blijdschap brengen door schrijven. Genieten van mooie, doordachte zinnen. Het toevoegen van kleine verwijzingen naar andere literaire werken of die herkennen in andere teksten. Mensen in korte of langere verhalen meeslepen in een wereld die al dan niet lijkt op de onze. Mensen laten voelen, beleven, wat een mooi verhaal met je kan doen.

Weg is de twijfel

Dit is wat ik wil. Het leven mooier maken met verhalen. Opstellen schrijven vond ik op school altijd al geweldig om te doen. Schriften vol met verhalen, tekeningen en prinsen en prinsessen die elkaar aan het einde altijd kregen. Er is niks tegen een goed cliché en een happy end, toch?
Waar heb jij wel eens twijfel over en hoe ga je daar mee om? Misschien twijfel jij wel nergens over en ben je altijd zeker van je zaak? Dan wil ik graag lezen hoe je dat doet. Laat je reactie achter onder dit blog of schrijf een reactie op je eigen blog en link het hier in de reacties!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Irene

    [Blog:] Mijn soort van twijfelen maakt me heel vasthoudend. Want ik kan er namelijk niet goed tegen iets op te geven wat niet in eerste instantie wil lukken.
    Zo vroeg iemand me om hulp bij het overzetten van een Outlook 2000 contactpersonenbestand met… https://ipixtitude.com/wot-deel-36-twijfel/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 36: twijfel - iPIXtitude - […] betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of…
  2. Twijfel: #WOT 2019, deel 36 - Stukjes - […] of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.Afbeelding…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest