Van de achterflap
Het enige wat Melinda Monroe wil is weg. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd en alles haar herinnert aan Mark – haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie waarin gevraagd wordt naar een verpleeg- en verloskundige voor Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut aan een modderweg te zijn, waar ze met haar stadse cabrio meteen in vast komt te zitten. En de plaatselijke arts die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar. Inpakken en wegwezen, denkt ze dus, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst onderdak vinden voor de baby, besluit ze. En eerst misschien ook beter kennismaken met die knappe eigenaar van de plaatselijke bar? Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?
Melinda Monroe is een jonge vrouw een jaar of vierendertig en wordt beschreven als blond met volle lippen en borsten en een lekker kontje. Jack, de barkeeper, wordt beschreven als een lange, sterke man met eeltige handen en, u raadt het al, een lekker kontje. Tot zover de Bouquetreeks-beschrijvingen van de hoofdpersonen.
Het boek is een clichéroman van een stadsmeisje dat verliefd wordt op een plattelandsjongen, maar dat eigenlijk niet wil omdat ze het als verraad ziet aan haar overleden man. Tot zover de diepgang in het boek.
Dan zijn er nog wat zijlijntjes met een jongen genaamd Ricky die seks heeft met een meisje en bang is dat zij zwanger is geraakt daardoor, want o jee, waar zat hij met zijn hersens toen zij over hem heen schoof. Deze lijn wordt wat mij betreft niet voldoende afgehandeld. Ik vraag me af hoe het verder gaat met hen.
En dan is er nog de zijlijn van het vondelingetje dat uiteindelijk wel opgelost wordt, maar enigszins afgeraffeld tot een einde komt. Het vondelingetje is natuurlijk ook een aanleiding voor een van Melinda’s geheimen. Ja, Melinda is een vrouw met flinke bagage.
En dan zijn er natuurlijk de dorpsbewoners die ook dienen ter meerdere eer en glorie van de vaardigheden van verlos- en verpleegkundige Melinda Monroe. Meerdere lijntjes die helaas niet worden afgehandeld. Tot zover de bijpersonen in dit boek.
Ik noemde al eerder het Bouquetreeksgehalte van de personages in dit boek. De beschrijving van de seks is ook van dit gehalte. Jack is voornamelijk bang dat hij Melinda kwetst. Echt, als ik zoveel geduld had als hij, dan kwam het er nooit van. Hoeveel geduld kan een man opbrengen als hij net zo verliefd is op een vrouw als Jack dat is? Ik vind dat bewonderenswaardig. O ja, over de seks: Jack schijnt een waanzinnig goede minnaar te zijn. Als Mel met haar zus Joey praat over haar eerste nacht met Jack, dan maken ze een vergelijking met schoenmaten. Jack heeft schoenmaat 54, wat een metafoor is voor de lengte van Jacks euh, gereedschap.
Nu denkt u natuurlijk: Martha vond het niet leuk. Het tegendeel is waar. Het is een heerlijk niemendalletje dat vlot wegleest als je een paar verloren uurtjes hebt. Verwacht geen diepgang: het is geen boek dat tot nadenken stemt, maar een heerlijk tussendoortje als je een keer geen filosofisch traktaat wil lezen.
14 oktober 2014 verschijnt bij uitgeverij Harlequin: Thuis in Virgin River, een romantische roman van Robyn Carr. Ik heb dit boek gratis gekregen via Not just any book, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed. 200 leden van de Not Just Any Book Club lezen deze roman en schrijven een review hierover.
Ik ben het helemaal met je eens!
maar ik ken een persoon .. Hahahaha
Dit was niet mijn boek, maar ik genoot echt van de Verloskundige aspecten van dit boek!