Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Top 5 onmisbare WordPress-plugins voor bloggers

door | 05 oktober 2018 | Websites | 0 Reacties

In deze top 5 gaan we het niet hebben over de meegeleverde plugins van Hello Dolly, Gutenberg en Akismet. Het gaat hier om plugins die je zelf moet installeren om je blog nog beter te maken. Natuurlijk is je content al fantastisch, maar je kunt het nog beter maken door deze plugins aan je WordPress site toe te voegen.

Waarom zijn deze plugins onmisbaar?

Ze voegen, volgens ons, echt iets toe aan je blog, aan je vindbaarheid en aan je effectiviteit. Wees wel voorzichtig met het installeren van plugins: als je er heel veel hebt, wordt je website trager. Heb je er een geïnstalleerd, maar doet hij niet wat je wil, deïnstalleer en verwijder hem dan, zodat hij de boel niet trager maakt en je webruimte niet onnodig inneemt. We zullen de afzonderlijke plugins bespreken in aparte blogs de komende weken.

1. Vindbaarheid met Yoast SEO

Yoast SEO is een van de meest gedownloade plugins voor bloggers. Deze plugin helpt je om de SEO van je pagina’s en je blogs op orde te krijgen. Dat doe je door groene bolletjes te scoren op een aantal onderdelen. Als je het stoplicht op groen krijgt, dan is de SEO van je content op orde.

2. Blogs plannen met Editorial Calendar

Het maken van een content planning helpt je bij je productiviteit. Zo kun je iedere week een overzicht maken van welke blogs je wil schrijven. Je plant ze in Editorial Calendar in en dan worden ze op die dag automatisch gepubliceerd. Zo heb je een mooie stok achter de deur als je regelmaat op je blog wil hebben. Het is ook mogelijk om vooruit te plannen als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

3. Ruimte op je webhosting beperken met Imsanity

Als je een travelblogger of foodblogger bent en je gebruikt veel foto’s, dan is Imsanity een must have plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat je foto’s verkleind worden, zonder dat er opvallend kwaliteitsverlies optreedt. Je plaatjes zijn minder zwaar en daardoor laadt je website sneller, wat weer meetelt voor je Google ranking.

4. Laat je lezer contact opnemen met Contact form 7

een van de beste contactformulier plugins

Contact Form 7 is het meest gebruikte contactformulier op websites. Je kunt hiermee verschillende formulieren toevoegen aan je website. Het meest wordt deze plugin natuurlijk gebruikt voor het reguliere contactformulier, maar er zijn veel meer mogelijkheden!

5. Makkelijk hetzelfde stramien herhalen met Duplicate post

Als je vaak dezelfde type blogs schrijft, dan is het handig om niet elke keer opnieuw een opzet te moeten maken. Duplicate post helpt je met het kopiëren van je blogpost zodat je daarna alleen nog maar de plaatjes en de tekst hoeft te vervangen. 

Deze plugins zijn volgens ons onmisbaar op je website als je veel en vaak wil bloggen. Natuurlijk zijn er andere plugins die ook helpen om je blog effectiever, leuker, mooier, sneller en interessanter te maken. We zijn benieuwd welke plugins jij gebruikt. Laat het ons weten in de reacties!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest