Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Vetgeheim. Hoe ik mijn voedselinname bijhoud

door | 07 oktober 2013 | Gastric Bypass, Overige | 1 reactie

widget, voedselinname, fatsecret

In de Appstore en Google Playstore zijn verschillende applicaties te vinden waarmee je je dagelijkse inname van voedsel en voedingsstoffen kunt bijhouden. Ik doe dat sinds ik geopereerd ben met CalorieTeller van Fatsecret. Ik vind dit de handigste app die erbij zit. Ik zal ook uitleggen waarom.

Algemene informatie

widget, voedselinname, fatsecretAls je de app voor het eerst download, kun je verschillende soorten informatie toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om je gewicht en lengte in te voeren, je streefgewicht, of je man of vrouw bent en of je veel of weinig beweegt en of je wil aankomen of afvallen en in welke mate. Op basis van die gegevens berekent de app hoeveel calorieën je per dag zou moeten innemen. Het kan zijn dat je ineens meer dan 2000 of 2500 calorieën moet eten. Dat is afhankelijk van de mate van activiteit, lengte, gewicht en of je veel of weinig wil afvallen.
Je kunt ook een account aanmaken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het mooie van wel een account aanmaken, is dat je de gegevens ook op de website kunt invoeren en kunt synchroniseren naar een ander toestel waar je de app op gebruikt.
De app heeft ook een widget, wat heel handig is. Zo kun je in een oogopslag zien hoeveel je hebt gegeten en hoeveel je nog “mag” die dag.
 

Je voedselinname bijhouden


Je kunt op de foto’s klikken voor een grotere versie.
Dat is natuurlijk het belangrijkste. In het eetdagboek kun je toevoegen wat je gegeten  hebt. Bijna alle voedingsmiddelen staan erin. Je kunt voedingsmiddelen toevoegen door op het plusje te drukken naast de maaltijdsoort. Op drie manieren kun je voedingsmiddelen toevoegen: de eerste is door zelf te zoeken, de tweede is te kiezen uit een lijst met meest of recent gegeten voedingsmiddelen en de derde is door de streepjescode te scannen van een product. Als de streepjescode niet herkend wordt, kun je het voedingsmiddel toevoegen. Dit vind ik echt superhandig! Bij veel producten kun je het aantal invoeren, de hoeveelheid in gram of mililiter als dat van toepassing is.
Het allermooiste vind ik nog dat ik niet zelf hoef uit te rekenen hoeveel eiwitten, koolhydraten, vetten en calorieën ik heb gegeten. Ik moet namelijk per dag ongeveer 80 gram eiwit eten en 600 mililiter zuivel binnen krijgen. De eiwitten hoef ik niet te tellen, dat doet de app zelf. En de zuivel die ik erin zet, komt mooi overzichtelijk onder elkaar te staan tussen de andere voedingsmiddelen.

Bewegingslogboek

Je kunt ook aangeven hoeveel je hebt bewogen die dag en wat je dan hebt gedaan. Je ziet een scherm waarbij je 16 uur rusten en 8 uur slapen hebt staan. Je kunt aangeven wat je hebt gedaan en hoeveel tijd je daaraan besteeed hebt. Die tijd kun je af laten trekken van de rusttijd of de slaaptijd. Er staan heel veel verschillende sporten in, onder meer hockey, volleybal, wandelen of lacrosse, maar ook huishoudelijk werk, winkelen en tuinieren worden genoemd. Helaas voor mij wordt karate nog niet genoemd. Bij iedere activiteit worden de calorieën die je daarmee hebt verbruikt opgeteld.

Een extraatje in de instellingen

Fatsecret laat ook de mogelijkheid om je eigen kleurthema in te stellen. Je kunt kiezen uit een paar thema’s. Het is nog niet veel, maar goed, daar gaat de app ook niet over. Het is een leuk extraatje.
Vochtinname: ik moet anderhalve liter per dag aan vocht, inclusief zuivel, binnen krijgen. Dat houd ik bij met Carbodroid, maar dat is een ander (en korter) blog.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Anna

    Cool en ze hebben ook een versie voor België. Dank u 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest