Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Vijf jaar later…

door | 13 oktober 2013 | Overige, Persoonlijk | 6 reacties

kijkduin

Hoi pap,
ik wil eens even met je praten. Ja, ik weet het: je bent er niet meer, maar je zit nog in mijn hart. Je hebt wat losgemaakt met je overlijden, vijf jaar geleden. Ik ben een beetje veranderd daardoor. Mijn prioriteiten zijn een beetje veranderd. En ik ben van alles aan het verwerken.

kijkduin

eigen werk


Ik ben inmiddels veel gezonder aan het worden. Maar daar heb ik wel wat operatieve hulp bij gehad. Ik vraag me een beetje af wat je daarvan zou hebben gevonden. Ik kon het namelijk niet meer, afvallen, zoals tien jaar geleden, toen ik zeventig kilo kwijtraakte. Inmiddels is obesitas een chronische ziekte, wist je dat, pap?
En pap, wat zou je ervan zeggen als je dit allemaal wist? Zou je het fijn vinden als je wist dat ik beter werd? Ja, stomme vraag, natuurlijk vind je dat fijn.Maar heiligt voor jou het doel ook de middelen? Dat weet ik dus niet.
Er zijn nog best een hoop dingen die ik aan je zou willen vragen. Maar dat gaat niet meer. Wat gaan vijf jaar toch snel voorbij en ik mis je op sommige momenten nog steeds. Zoals vandaag. En op momenten dat ik voor grote vraagstukken sta en jouw mening had willen weten. Want papa wist het toch wel goed allemaal.
Ik hoop dat je met me meekijkt, al is het maar over mijn schouder.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. Elja

  Het kan niet anders of hij was trots op je geweest. Zoveel doorzerttingsvermogen, zo sympathiek en zo’n goede schrijver. 🙂

  Antwoord
 2. Yvonne

  Wat een mooie blog/overdenking. Er zit veel in wat er niet nadrukkelijk uitkomt. Veel sterkte met afvallen, mooie dame.

  Antwoord
 3. Linda Kwakernaat

  Lieve Martha,
  Wat een ontroerende blog, natuurlijk is hij trots op je en staat hij achter je keuzes
  (dat doen ouders vaak!!!!!)

  Antwoord
 4. Anna

  Hartverwarmend schrijven, wat zou ie trots zijn!

  Antwoord
 5. Carel

  was je mijn dochter geweest, ik zou trots zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest